miercuri, 5 octombrie 2016

supa de dovleac copt, gorgonzola si ulei de nuca Bufetto




cum isi baga toamna coada prin casa si incepe a-mi ingheta picioarele pe gresia din bucatarie nu stiu, zau, dar parca imi vine sa mananc tot mai multe supe creme din astea calde-calde care te molesesc si te trimit intr-o zi de weekend in fata canapelei sa te uiti neintrerupt la nspe episoade din serialul tau preferat. 

una dintre supele astea onctuoase care imi place foarte mult este supa crema de dovleac copt la cuptor. si zic copt pentru ca e un pic mai buna decat daca il tragi la tigaie. cand il coci, zaharul din dovleac se caramelizeaza pe margini si doar stim bine ca orice zahar caramelizat egal bun-bun. 


odata copt, treaba e simpla, ca in cazul oricarei supe crema. insa ca sa o scoti cu adevarat in evidenta trebuie sa o condimentezi si sa adugi gusturi ca sa contrasteze cu dulceata dovleacului. daca data trecuta am folosit gorgonzola si fistic de data asta am mers pe gorgonzola, ulei de nuca Bufetto si muguri de pin. 

uleiul de nuca pe langa ca este al naibii de gustos - are un gust intens de nuca, de parca ti-ai umplut gura cu nuci - mai are si o gramada de proprietati care-l face sa stea sus in varful uleiurilor super sanatoase. intra pe siteul www.magicnuc.ro sa citesti mai pe larg despre ele. ce pot eu sa-ti spun e ca uleiul asta de nuca are denustiucateori mai mult omega 3, 6 si 9 decat uleiul de masline. na, ce sa vezi! avem si noi romanii, chesti sanatoase si bune, chiar mai bune decat ale altora si nu stim de ele. 

daca te-am incitat, dovleci sunt pe toate drumurile zilele astea iar ulei de nuca Bufetto gasesti fie la ei pe site fie in diferite bacanii sau magazine din astea mai de specialitate. 


Supa de dovleac copt, gorgonzola si ulei de nuca Bufetto
Ingrediente:
pentru 6 persoane. timp de preparare: 1 ora
- 1 dovleac - cca 2kg
- 1 ceapa mare
- 50g unt
- o mana de muguri de pin
- 300g gorgonzola
- 200g smantana lichida
- supa de pui/vegetale cat sa acopere dovleacul in oala sau apa sau lapte
- sare, piper alb, nucsoara
- ulei de nuca Bufetto

Metoda:
- taie dovleacul in doua, curata-l de seminte, unge-l cu ulei si da-l la cuptorul incins vreme de 45 de minute sau pana il poti incepa usor cu furculita si se caramelizeaza pe deasupra
- caleste ceapa taiata marunt intr-o oala in unt.
- adauga dovleacul copt si taiat bucati.
- adauga supa de pui/vegetale cat sa acopere dovleacul. daca nu ai supa poti folosi o cana mare de lapte si completa apoi cu apa. recomand supa, gustul e mai complex.
- pune capacul si lasa sa fiarba
- adauga smantana lichida si paseaza totul cu un blender.
- potriveste de sare, piper alb, nucsoara dupa gust
- pune supa in farfurii, presara muguri de pin prajiti, bucatele mici de gorgonzola si ulei de nuca


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu