cand scriu randurile astea ma gandesc pe unde sa o iau sa ajung la un magazin cu fructe de mare sa repet grozavia. numar in cap semafoarele si optimizez ruta in functie de trafic si de ora. pentru ca da, vreu sa o fac din nou.
practic e o variatie a retetei de pulpo a la galega in care si-a bagat coada un card de creveti. metoda e simpla si are mai multe etape: fierbi carcatita, fierbi cartofii, le mermelesti cu ulei de masline, sare de mare si multa paprica afumata si le dai la cuptor. la sfarsit vari si crevetii in combinatie.
deschizi un pinot grigio sec sa duci la vale minunatia. aleluia!
ingrediente:
pentru 2 persoane. timp de prearare: 1 ora
- o caracatita medie(cam 1kg)
- 20 de cozi de creveti
- 3 cartofi mari
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 1 frunza de dafin
- ulei de masline extravirgin, sare, pimenton(un fel de boia afumata) sau boia
carcatita & creveti in stil spaniol
- pune o oala cu apa la fiert
- curata sacul caracatitei si indeparteaza "ciocul"
- bate caracatita usor cu un ciocan de snitele. daca in prealabil a fost congelata nu mai e nevoie sa o fragezesti. congelarea-decongelarea face acelasi lucru cu ajutorul diferentelor de temperatura. - tine caracatita de cap si scufund-o de cateva ori in apa oparita, ca sa se increteasca frumos tentaculele.
- pune caracatita la fiert molcom impreuna cu o frunza de dafin, ceapa taiata in doua, cateii de usturoi, sare si boia afumata.- separat pune cartofii taiati cubulete, cu tot cu coaja intr-o alta oala la fiert. nu vrei sa-i fierbi prea mult, vrei sa ramana destul de fermi.
- teoria spune ca se fierbe cam o ora pe kilogramul de caracatita insa eu va spun ca e mai bine sa o incercati din cand in cand cu furculita pentru ca e foarte posibil sa se faca mai repede. dupa ce e gata, se zice ca e bine sa o lasi sa se raceasca in zeama in care a fiert.
- intr-o tava pune cartofii si caracatita la cuptor nu inainte de a-i manji cu ulei de masline, boia afumata si sare.
- da tava la cuptorul inncins la 200 de grade vreme de 15 minute. arunca si crevetii in tava si mai lasa-i 7-8 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu