mandri nevoie mare ca vom castiga provocarea Lay's, dis de dimineata am plecat la ferma lui Peter sa culegem cartofii aia buni din care se fac chipsurile.
stiu, aia nu-s cartofi e palinca dar la toti ni-i greu de dimineata. cu palinca caldura-n suflet am pus mana la treaba si-am cules mintenas cartofii in echipa completa: Cabral cel capitan si coechipierii Andreea Ibacka, Andreea Stan, Andi Carlan si Razvan Dragos.
de-aici in colo povestea ia o intorsatura mai placuta (mie) pentru ca ne-am indreptat spre locul unde am gatit cele trei retete. iar locul se numeste muzeul etnografic Haszman Pal din Cernat, o adevarata oaza de liniste si frumos pe care ar trebui neaparat sa o vizitezi si tu.
... si-am prins si mai mult curaj cand l-am simtit pe Puya, capitanul echipei adverse, ca trage cu urechea la sedinta noastra tehnica (a se citi cand bagam pe sub nas niscaiva aperitive)....
... si numai interventia inspiratului mc Bogdan Nicolai i-a mai domolit pe cei doi capitani pusi pe harta.
cum credeti ca au gatit cinci oameni care nu se cunosc off line (sau ma rog, se conosteau doar on-line)? va spun eu: impecabil. se pare ca nu numai palinca uneste ci si gatitul!
ca om cu experienta in gatitul cu public - aici e partea unde ma dau mare - m-am erijat in capitan de echipa si-am impartit fiecaruia task-uri simple astfel incat nici unul sa nu simta presiunea rezultatului final si sa aiba sentimentul ca face o treaba tare simpla. tre' sa recunosc ca Andi n-avea nevoie de niciun ajutor, dar la asta ma asteptam ca de, e jucator vechime pe terenul cu cuptoare.
mie, spre exemplu, mi-a revenit sarcina simpla sa tai un lighean de ceapa, lucru pe care l-am executat stabilind doua recorduri: cel mai rapid blogger-tocator de ceapa din curtea muzeului si cele mai multe lacrimi varsate, depasind lejer recordul anterior detinut de privitoarele de la sclava isaura.
uite cam asa arata echipa Cabral cand am scos Pizza Pepperoncini din cuptor:
veselie, nebunie, maretie. mai ales ca echipa Puya inca se zbatea nevolnic printre castroane cu cartofi si pungi cu faina.
puiul nostru indian nu stia nici o boaba in dialectul hindi insa le-a luat maul si celor din juriu.
un pic picant, zemos in mijloc, se asorta de minune cu cartofii facuti direct pe gratar si sosul racoritor de iaurt cu usturoi si patrunjel. ne-bu-nie.
cu supa de ceapa am facut furori. cei din juriu, ba chiar si mc-ul! isi doreau sa se traga in poza cu noi. aici mi-am zis eu: gata, am castigat! se zvonea chiar ca supa noastra de ceapa e cel mai bun preparat al zilei.
dupa jurizarea echipei lui Puya - Cristi, Alina, Isabela, Andrei mi-am dat seama ca juriul e manjit cu usturoi ca prea repede schimba corabiile.
mda. la final juriul s-a cotit, s-a invartit, a jurizat, a calculat si-a zis ca da, e bun ce-am gatit, ca ne-a apropiat un pic la pizza (echipa Cabral) si un pic la cartofii frantuzesti(echipa Puya) dar ca nu prea am ghicit retetele Lay's.
la naiba, acum chiar nu mai am nicio idee. daca stii tu ce retete ar putea avea noile Lay's intra pe www.retetelays.ro si da-ti cu parerea, nu de alta, dar poate castigi premile alea mari de 25.000 de lei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu