duminică, 28 septembrie 2014

borough market duck confit sandwich


mi-a ramas adanc intiparit pe creieras. cateodata visez sa ma duc la londra numai pentru el. imi trimit toti prietenii sa viziteze piata cu pricina numai ca sa traiesc si eu inca odata fericirea prin papila lor. 

mi-am zis de 100 de ori ca maine-l fac insa maine e oricand, stii si tu. ei bine in weekendul asta s-a intamplat. de cu seara, una bucata rata a fost macelarita, frecata serios cu sare si piper si aruncata miseleste intr-un slow cooker. acolo a suferit de cald vreme de vreo 12 ceasuri. la treapta low - sau cea mai mica de la slow cooker-ul tau. 

dimineata ma visam cel putin un ludovic mai mic si dadeam sa chem slujitorii sa-mi aduca papuci ca sa vaz de unde vine mireasma asta in apartamentele regale. cand m-am trezit partea buna inca era: mirosul. la naiba, as inventa deodorante de bucatarie cu mirosul asta! barbatii ar veni mai repede de la crasma si copiii ar sparge ipadurile de coltul mesei tipand ca le e foame. 


ca sa fie treaba treaba si senvisul desavarsit am tras repede si o paine alba cu iaurt. repede vorba vine ca a durat vreo trei ore. asta-i supliciu  suprem de foodie. sa stai cu rata cea mirositoare langa tine si sa nu o poti manca. ma taiau transpiratii reci si glicemia-mi era cazuta pe jos. dar ma tin tare, am vointa ...



pana sa iasa painea am facut rata praf cu doua furculite. motiv ca sa ....gust pe furis. haoleu cat de buna e! mori! iti vine sa mananci intr-una ca prostu' ...

ritualul e asa: am pus un cabernet vechi in pahaaaaar, am uns uusoooor painea cu o lingurita de mustaaaar, apoi am asezat iiincet niste castraveciori muraaaaati peste care am presarat un strat generos de franjuri de raaaaata.

dupa care am inceput sa-l halesc ghebos repede-repede, uitandu-ma-n spate sa nu cumva sa vina cineva sa-mi-l ceara. grasimea-mi curgea in barba, pe maini, pe paharul de vin, pe masa si peste zambetul meu fericit. ooooo, da. cor de ingeri pe ceru' gurii cum ar spune prietenul G.


 ingredinete: 
pentru 6 persoane. timp de preparare 12-14 ore.
- o rata intreaga
- sare, piper, o capatana de usuroi intreaga
- 400g grasime de rata - se gaseste de cumparat la borcane
- paine alba, proaspata, pufoasa.
- cateva linguri de mustar frantuzesc
- castraveti murati

borough market duck confit sandwich
- taie rata bucati. pune-o intr-un slow cooker impreuna cu grasimea de rata si capatana de usturoi,  la pozitia low timp de 10-12 ore sau pana cand carnea cade de pe os foarte usor
- scoate carnea de rata din slow cooker si fa-o fasii cu 2 furculite
- unge niste paine proaspata cu putin mustar
- pune niste felii de castraveti murati taiati pe lung peste paine
- pune o mana de carne de rata
- neaparat sa ai un vin rosu si sec aproape.





Un comentariu: