merge si vara si iarna, poti sa-l mananci si singur dar poti sa faci o si duzina daca ai multi invitati. micutul pui pe numele lui frantuzesc, coquelet, nu-i altceva decat un pui mai mic (5-600 de grame). carnea frageda, timpul redus de preparare si aspectul fatzos sunt atuurile acestui puisor. mie-mi place sa-l fac fie intreg la cuptor fie despicat pe din doua si facut la gratar. daca-i pui alaturi si un roze bine racit se cheama ca ai o masa pe cinste. hai noroc!
Ingrediente:
Pentru 1 persoana. Timp de pregatire: 1 ora. Grad de dificultate: 3 din 5
- 1 coquelet
- Sare, piper, boia, piper, cimbru proaspat
- 100 gr unt
- 6 salote
- 1 mar curatat de coaja si seminte
- 100 g smantana dulce
- 4 cepe mari
- 3 morcovi
- 3 pastarnaci
- 50 ml vinars
Coquelet cu legume si sos de mar:
Pentru sosul de mere:
- Topeste 50 g de unt intr-o tigaie si caleste in el salotele taiate marunt
- Taie si merele zaruri si adauga-le in tigaie. Potriveste de sare
- Adauga 3 linguri de apa si soteaza pana cand apa se evapora si merele s-au inmuiat
- Varsa continutul tigaii intr-un robot, adauga smantana si fa un sos fin. Potriveste de sare.
Pentru coquelet:
- Seteaza cuptorul la quarter steam Ia 200 de grade celsius daca ai cuptor electrolux sau pune o tavita cu apa intr-un cuptor fara abur si seteaza-l la 200 de grade celsius- Amesteca 50 g unt cu sare, boia, piper, cimbru si unge puiul cu amestecul asta si pe afara si pe interior
- Taie morcovii si pastarnacul in 4, pe lung. Taie ceapa in 4
- Pune legumele in tava, unge-le cu ulei de maline si condimenteaza cu sare, piper si cimbru proaspat
- Pune puiul peste legume si da-l la cuptorul incins timp de 40 minute.
- Scoate puiul si legumelepe o farfurie
- Pune tava in care ai facut puiul pe aragaz, toarna 50 ml de vinars si amesteca viguros. Peste sosul format, toarna sosul de mere si scade-l timp de 5-6minute. Gusta si potriveste de sare.
- Toarna sosul peste lgume sau pune-l alaturi intr-o sosiera. pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu