marți, 30 iulie 2013

gazpacho de rosii cu ardei copti




de vreo doua saptamani e greu si sa zaci. la 36 de grade la ora opt seara n-am niciun chef de gatit asa ca de multe ori mananc pepene rosu rece bocna de la frigider. cand n-am pepene alternativa e un gazpacho la fel de rece. vara asta mi-a cazut cu tronc combinatia de ardei copt cu rosii. e simplu ca buna ziua, il faci in 5 minute dar trebuie sa-l lasi sa se raceasca macar o ora timp in care ti-ar merge bine un pahar de chardonnay. hai pofta buna.


ingrediente:
timp de preparare: 5 minute - acorda-i macar o ora la frigider sa se raceasca
4 rosii curatate de coaja
4 ardei copti
1 ceapa mare rosie
2 castraveti
1 catel de usturoi
2 linguri ulei de masline extra virgin
3 frunze de busuioc
100g apa
sare, piper


gazpacho de rosii cu ardei copti
- blanseaza rosiile si curata-le de coaja. arunca-le in robotuld e bucatarie
- adauga in robot: un castravete curatat de coaja, ardeii copti, ceapa curatata, usturoiul, uleiul de masline, busuiocul, apa.
- amesteca bine. potriveste de sare si piper
- da gazpacho la frigider sa se raceasca.
- serveste-l cu paine cu coaja tare (a mea e de la pain plaisir) si castravete taiat julienne


4 comentarii:

  1. incearca niste cuburi de gheata in gaspacio. cred ca asa poti sa scazi timpul de asteptare ptr a se raci. am vazut ca asta faceau in spania cand nu aveau timpul necesar ca sa raceasca ptr servit.

    RăspundețiȘtergere