minunile astea mici sunt originare din burgundia. sunt facute dintr-un aluat tip choux ceea ce le face foarte fine. aditia de branza gruyere(daca nu gasesti poti sa folosesti parmezan) ii da o nota sarata care te imbie la inca una. si la inca una, si la inca una..... singura cale sa te mai opresti e un pahar de pinot noir la temperatura camerei. pofta buna.
ingrediente:pentru 4 persoane. timp de preparare 40 de minute- 80gr unt- 80gr faina- 3 oua- 200ml apa- 60gr de gruyere sau parmezan ras- un varf de saregougeres- incalzeste cuptorul la 200 de grade celsius- topeste untul in apa si omogenizeaza-l.- adauga faina si incorporeaz-o bine. lasa amestecul sa se raceasca- bate ouale cu mixerul. incorporeaza ouale in aluatul caldut. mixeaza bine. vrei ca aluatul obtinut sa fie foarte pufos.- adauga branza rasa in aluat. mixeaza energic.- pune aluatul in spritz/posh/punga de patiserie- intr-o tava cu hartie de copt fa gogosele mici de marimea unei bezele.- da la cuptor 20 de minute la 200 de grade celsius sau atat cat e necesar.
O adevarata minune culinara... daca ma intrebi pe mine. Imi plac la nebunie gogoloaiele astea micute.
RăspundețiȘtergereLe-am facut de nenumarate ori dupa retete diferite... si tot nu ma satur de ele
surprinzator de bune. varianta asta cu branza invechita/tare rasa parca e si mai buna pentru ca ii aduce o nota de sarat/umami daca intelegi ce zic:)
ȘtergereSi eu le fac des pentru ca ne plac la nebunie; pacat ca se termina prea repede ;). Sunt bune rau
RăspundețiȘtergerecam sunt :)
Ștergerept data viitoare mi-am propus sa var si niste jamon de pata negra in combinatie ;)
Grozav de bine arata! Nu am facut, dar dupa cum suna reteta sunt clar pe gustul meu. Imi place ca sunt rapide, si merg de minune ca aperitiv, mic dejun, cina!
RăspundețiȘtergeree aluatul clasic de eclere, nu e greu de loc. daca il faci insa in varianta asta sarata, poti descopeir multe combinatii noi :)
ȘtergerePropunerea de a fi insotite de un pinot noir m-a convins definitiv si irevocabil. Eu am mai incercat a combina choux-urile cu ceva sarat, dar nu incorporat in aluat. Ar fi o blasfemie sa le imprietenim si cu berea?
RăspundețiȘtergere