asta-i o combinatie foarte reusita de care sunt foarte mandru. nu stiu daca exista, daca au mai facut-o multi inaintea mea sau nu dar ar trebui sa stea la loc de cinste pt ca zau ca e foarte buna. sosul e genial si ar trebui sa ma straduiesc sa nu uit cum l-am facut :)
dureaza cam o ora, ai nevoie de cateva ingrediente, nu e deloc scump sa o faci si practic nici nu te agiti prea mult prin bucatarie. merge de minune cu un sauvignon blanc. pofta mare.
ingrediente: pentru 2 persoane. timp de preparare: 1 ora
- 4 prepelite
- o conopida
- 5 catei de usturoi
- pomodori secchi
- oregano, marar, sare, piper
- 150g tahina,
- sumac, ulei de masline
- zeama de lamaie
prepelite la cuptor cu conopida si sos de tahina- prepelitele curatate trebuie parlite/jumulite de eventualele pene. fiecare prepelita se umple cu un catel mare de usturoi, 2-3 rosii uscate, se sareaza din belsug si se pipereaza.
- spala conopida, separ-o in florete si condimenteaz-o cu sare, piper, oregano si ulei de masline. arunc-o in tava impreuna cu 2-3 catei de usturoi taiati in sferturi
- pune si prepelitele in tava si da-le la cuptor cca 45-50 de minute. cand le scoti, trebuie sa arate cam asa.
- intre timp fa un sos cu tahina. o legatura de marar proaspat, un catel de usturoi, zeama de la o jumatate de lamaie, 2-3 linguri de apa, tahina si un praf de piper.
ma-ntreb ce gust are sosul ala de tachina :-? e prima oara cand aud de asa ceva
RăspundețiȘtergerepasta de tahina este o pasta de seminte de susan. are un gust ce il poti asemna cu semintele de floarea soarelui din bucataria romaneasca. il gasesti la mai toate macelariile arabesti si chiar si in hypermarketuri.
Ștergeremai multe poti citi aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Tahini
sosul de mai sus imbina gustul bun, dar putin "greu" al pastei de susan cu aciditatea lamaii si aroma mararului. mie mi se pare minunat.
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ȘtergereDomnule Doru,va multumesc,...pentru ca,m-ati facut sa rad.Nu am ras de mult,mult timp.Nici eu nu stiu ce este ,,sosul ala de tachina".Citeam reteta,si tot ma gandeam ce e acel sos.Va multumesc,inca odata!Maria
ȘtergereMa bucur enorm cand gasesc pe diferite bloguri culinare retete mai deosebite, mai putin casual si mai ales sa imi dau seama cu usurinta ca in spatele acestora este o persoana talentata. Chiar nu e usor sa gatesti, sa fie bun si mai ales sa fie ceva mai interesant! Bravo!
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos. chiar daca stiu ca sunt putini ca noi, nu voi face niciodata altfel decat ceea ce fac.
Ștergerede azi sunt cu ochii pe tine(blogul tau) :D