ar fi trebuit sa iasa o minunatie de vinete murate, insa n-a iesit deloc asa. produsul finit e tare, chiar atzos as putea spune. la gust semana oarecum insa textura e cea care strica tot. problema e ca nici macar nu stiu unde am gresit.
metoda italieneasca al acestui aperitiv spune asa:
- vinetele se taie felii, se sareaza abundent si se lasa 24 de ore la scurs
- ca sa se scurga bine, am pus o oala cu apa drept greutate
- dupa 24 de ore de sare aratau asa:
- apoi se lasa 12 ore acoperite cu otet
- apoi se pun la borcan cu ulei de masline, usturoi tocat marunt si oregano. optional poti sa pui si chilli pt ceva usturime.
or fi fost vinetele prea batrane? trebuia sa le las mai mult in otet? sau poate mai mult in sare? oare unde am gresit?
eu le-am prajit dupa ce au stat la sare in ulei de masline, apoi marinata se face din 2,5 L otet si 1 L apa, sare, usturoi si patrunjel, se toarna calda direct in borcane, se lasa 24 de ore apoi se sterilizeaza la cuptor...au iesit bune :D
RăspundețiȘtergerereteta pe care am gasit-o eu nu presupunea prajit. in otet le-am lasat si eu 12h. si fara apa deloc, doar otet. eu cred ca am folosit vinete "batrane". poate mai aflu niste pareri ca nu-s pe deplin lamurit...
ȘtergereVinetele trebuiau oparite in baitul facut cu oțet apa sare si zahar
ȘtergereSi eu dau vina pe vinete.Vinetele cu semintele tari si de culoare inchisa n-au nici un gust, in plus au o textura asemantoare cartonului.
RăspundețiȘtergereintuiesc cam acelasi lucru...
Ștergereun fel de carton cu striatii asa :))
Dear Wine & Knives,
RăspundețiȘtergeresi eu marinez vinete de cativa ani, dar in felul urmator:tai vinetele in felii rotunde, dupa care le tai fasii cam de 1 cm. Le pun intr-un bol destul de incapator, le sarez si le las asa cam 3 ore, amestecand din cand in cand sa se sareze uniform. Le storc, dupa care le oparesc in urmatoarea solutie: apa (500ml) + otet din vin alb de 6 Grade(1000ml)+ sare si zahar dupa gust. O sa observi ca vinetele odata oparite se vor albi. Se scot intr-o sita si se lasa sa se scurga bine. Odata scurse bine, se aseaza in borcane impreuna cu usturoi feliat, oregano, chilli si ulei de masline. In felul acesta rezista pana la 3 ani si sunt foarte gustoase. As dori sa precizez ca am invatat aceasta reteta intr-o excursie in Italia, asa ca mergi la sigur.
PS: Love your blog!!!!
hei, merci anca. dupa ce le pui in borcane le sterlizezi sau nu?
Ștergeresau sterlizezi borcanele inainte?
Sterilizez borcanele inainte.
ȘtergereDe acord cu Anca,si eu tot asa procedez,evident nu masor niciodata apa si otetul,fac totul la ochi dar rezultatul a fost mereu ok.In borcane alternez vinetele cu usturou,ardei iute,foi de dafin si rozmarin care mi se par mult mai bune decat oregano :-)Mihaela
RăspundețiȘtergeremihaela, o sa repet figura in weekend si o sa pun aici rezultatul. stati pe-aproape :)
Ștergere