marți, 13 martie 2012

suita de vinuri cu bule

se stransesera in sertar cateva poze cu vinuri cu bule care nu merita un post intreg, dar asa laolalta treaca-mearga. majoritatea sunt loate de la metro, unele din ruse  iar altele din baneasa.

adrien romet, blanc de blanc(a se citi din struguri chardonnay) vinificat dupa metoda traditionala champagne undeva in franta. 11.5%alcool. probabil o marca proprie metro. achzitionat de la metro ruse cu 6 euro. fara defecte insa si fara prea multe calitati. aciditate buna, destul de echilibrat.  note de paine si citrice. nu l-as mai cumpara a doua oara. 
















jean pierre hottinger, vin spumant demi dulce. acelasi metro bugaresc, tot 6 euro. de data asta 11% alcool. provine din muscat si este vinificat in bulgaria de producatorul domain sakar, parte a gigantului frantuzesco-americano-polonez belvedere. e facut special pentru export cu piata tinta polonia. fructat, usor cam dulce, tipicitate de muscat fara defecte. mi-aduce aminte de spumantul zarea pe care-l ciupeam in copilarie la aniversari. nu l-as refuza la masa dar nici nu m-as inghesui sa-l cumpar.
prosecco coronaro, vino frizzante. un pic cam peste mana denumirea care vrea sa indice un prosecco dar de fapt este un frizzante de 11% alcool cu 20 de grame de zahar. 23 de lei la metro baneasa. mediocru. note de drojdie exacerbate care-ti blocheaza orice altceva. n-as putea sa va spun din ce soi se trage. data viitoare il voi evita.
17 lei metro baneasa. bine racit e ok. n-are rest mare de zahar. perlaj bun. note destul de sterse de fructe si fan cu note de lemn(??) care deranjeaza cand se incalzeste. nu l-as mai cumpara a doua oara.



















vin spumant demisec alb cricova. 12.5 % alcool, 35 de grame de zahar. in jur de 20 de  lei in supermarket.  cupaj de aligote, sauvignon blanc, chardonnay si ...... altele :)) ... fratii moldoveni sunt foarte exacti cand vine vorba de vinurile lor :)  foarte dulce, murdarel, dezechilibrat. zgarie pe gat. de evitat.

3 comentarii: