miercuri, 21 martie 2012

sparanghel la gratar


asa imi place cel mai mult sparanghelul. tras la gratarul fierbinte cateva minute, cu niste paine prajita,  "poached eggs"(cum naiba spui asta in romana? ou fiert fara coaja?), condimentat cu sare, piper si stropit cu ulei de masline extravirgin. ideal ar fi sa ai si un pahar de riesling alb, sec, racit corespunzator. pofta buna.

11 comentarii:

  1. pai ori zici oua poshate, ori zici ochiuri romanesti:)) sparanghelul rules!

    RăspundețiȘtergere
  2. de ce romanesti, avem patent la metoda? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. pai nu cred, dar stii ca asa le zice astora care-s facute in apa, nu in tigaia cu ulei

    RăspundețiȘtergere
  4. stiu, dar credeam ca le stii etimologia sau arborele genealogic:)

    RăspundețiȘtergere
  5. e ou fiert, indiferent ca e sau nu "dezbracat"

    RăspundețiȘtergere
  6. Inghitire prelunga in sec :)
    Piper... e musai sa folosesti de ala alb. Personal l-am descoperit acu' vre-un an si este awesome

    RăspundețiȘtergere
  7. Subscriu la piperu alb! Cat despre sparanghel tot asa imi place si mie !

    RăspundețiȘtergere
  8. folosesc si alb si negru si sichuan. la sparanghel am pus alb. am cumparat din istambul unul buuun.

    RăspundețiȘtergere
  9. iac cum arata oul:))) eu nu-l suport in starea aia

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu am incercat si varianta sparanghel la aburi/fiert servit cu un sos a la Holandaise (sau o maioneza cu lamaie) si deasupra ochiul in apa (sau poate era un ou fiert moale, rupt deasupra. Delicios!

    Cred ca varianta ta aduce o nota putin amaruie datorita gratarului.

    RăspundețiȘtergere
  11. mihnea, e f bun si in abur, am macat si eu dar parca imi place mai mult pe gratar. iar ce e in poza e chiar ou ochi in apa(poached eggs - asa-i zice in engleza) :)

    RăspundețiȘtergere