e o treaba cu mancarea facuta la foc mic in cuptor. nu stiu de ce dar conteaza al naibii de mult ca mancarea sa nu fie pripita. tre' sa ai rabdare si sa o lasi sa bazaie, sa bolboroseasca si sa bulbuce la foc mic. io-te asa e treaba asta cu fasole, morcov, ceapa, ardei gras si curcan la cuptor. reteta e a unui macelar din londra, unu ce-si zice the ginger pig, si care, in timpul liber scrie si carti de bucate. ma rog, pana la urma reteta nu-i departe de iahnia noastra, insa sunt anumite diferente.
udata din plin cu syrah m1 de la murfatlar, minunatia asta la cuptor a intrat in topul meu de "trebuie repetat cat de curand". nu ma credeti pe cuvant, luati de incercati. pofta buna.
udata din plin cu syrah m1 de la murfatlar, minunatia asta la cuptor a intrat in topul meu de "trebuie repetat cat de curand". nu ma credeti pe cuvant, luati de incercati. pofta buna.
ingrediente:
pentru 4 persoane. timp de preparare: o ora si jumatate
- 3-4 bucati de pulpa de curcan dezosata
- 2 cepe barosane
- 2 morcovi
- 1 ardei gras rosu
- 1 conserva de fasole rosie prefiarta
- 1 conserva de fasole alba cu bob mare
- 300ml vin alb sec
- 4 catei de usturoi, rozmarin, cimbru, ulei de masline, boia dulce
curcan la cuptor cu fasole coapta
- taie morcovii in 4 fasii lungi. caleste-i in putin ulei de masline intr-o tava cu pereti grosi, pe flacara aragazului.
- adauga si cepele taiate in bucati mari impreuna cu ardeiul gras taiat fasii. condimenteaza cu cateva crengute de rozmarin si cu cimbru.
- concomitent caleste carnea de curcan intr-o tigaie in care ai pus in prealabil putin ulei de masline, usturoiul si cateva ace de rozmarin. vrei sa o rumenesti la foc mare cat sa prinda o crusta care sa tina sucurile din carne inauntru
- dupa ce ceapa a devenit sticloasa, adauga fasolea prefiarta(pe care in prealabil o clatesti cu apa rece) si amesteca totul bine. adauga si carnea de curcan cu tot cu usturoiul si uleiul in care ai calit-o. pune vinul alb si vreo 3 linguri de boia dulce.
- da la cuptor incins la 200 de grade celsius pentru cca o ora si un sfert. e gata cand carnea e frageda si moale.
Cat de mari sunt cepele alea barosane? Glumesc, desigur, dar cu siguranta vreau sa incerc reteta asta.
RăspundețiȘtergerecam cat pumnul, Mihai :))
RăspundețiȘtergerePare interesant , dar mi-e o pofta de o fasole cu ciolan :X !
RăspundețiȘtergereE in cuptor!
RăspundețiȘtergerecaauta repede un vin rosu sec!
RăspundețiȘtergere