luni, 16 ianuarie 2012

varza de bruxelles cu friptura de porc in sos de trufe


varza de bruxelles+muschi de porc+sos de trufe=love asta mi-am inscriptionat io cu un briceag pe frigider dupa ce-am facut chestia asta misto. nu stiu daca reteta exista, daca a mai facut-o cineva vreodata dar lipsa ei e o mare pierdere pentru umanitate :))
merge alaturi de un merlot sec. pofta buna.

ingredinete:
- pentru 3 persoane. timp de preparare 20 de minute.
- o caserola de varza de bruxelles proaspata (cred ca are cca 400g)
- 3 fripturi de porc cat palma
- 30g unt - pt verze
- 30g unt + 100g smantana de gatit  - pt sos
- 2 linguri sos de trufe
- sare, piper alb.

varza de bruxelles cu friptura de porc in sos de trufe
- pune pe argaz un grill si o tigaie intinsa la incins.
- in tigaie incinge untul apoi caleste verzele de bruxelles vreme de 5-6 minute pana se caramelizeaza putin. nu le vrei flescaite si moi, le vrei putin crocante. sareaza si pipereaza.
- concomitent pune fripturile de porc pe gril cate 5 minute pe fiecare parte. vrei ca pe afara sa faca o crusta frumoasa iar inauntru sa fie roz si fragede. pe un fund de lemn, taie fripturile in bucatele lungi si groase de jumatate de centimetru. chiar daca sunt roz-roz nu te ingrijora pentru ca se definitiveaza in etapa urmatoare.
- intr-o tigaie intinsa incinge untul pentru sos, apoi adauga carnea taiata bucatele. sareaza si pipereaza. adauga smantana si sosul de trufe. redu focul si lasa sa scada pana cand sosul se ingroasa putin. gata :)

2 comentarii:

  1. Interesant si simplu. Dar unde pot sa gasesc sos de trufe?

    RăspundețiȘtergere
  2. simplu: www.salsamenteria.ro, www.bacaniaveche.ro, www.lemanoir.ro, www.pukkafood.ro, trufex.ro si-ar mai fi :)

    RăspundețiȘtergere