miercuri, 25 ianuarie 2012

restaurant phill, bucuresti



sursa: cosmin dragomir
arhitect: nuca studio
prin octombrie rasfoiam un site strainez de arhitectura si design cand, shpaaam, m-au lovit in frunte pozele de mai sus. phill restaurant, bucharest by nuca studio. poaaa, mi-a cazut moaca instant. unde mah, la noi in tara si mandea n-a auzit nimic? m-am zbatut pe valurile netului vreo juma de ora fara sa gasesc nimic si-apoi tarrr telefonul. era prietenul meu neamtz, alzheimer.

ape-ape, saptamana trecuta citeam pentru a 874 oara anuntul de la cotul strazii: "principesa magiei albe, doamna argentina, face si desface, leaga si dezleaga ..." cand bazbaz telefonul! nu, nu era prietenul meu neamtul,  era un mail: stimate domn.... alea,alea...va invitam, restaurantul phill din pipera .....design inovator, mancare buna .... va asteptam.... .  phiii, gand la gand cu bucurie!  pai sa nu-i dai tu cls-ul sau garsoniera lu' doamna argentina? cum a legat ea luna octombrie cu ianuarie, siteul de dizain cu restaurantul si pe oana cu pepe! e lumea rea si invidioasa domne' ...

cum nu pot sa ma opun magiei albe, ca uite ce-a patit saracu' pepe, confirm invitatia si-ntr-o seara, saptamana trecuta, m-am prezentat frumos cu consoarta si plovarasul meu al' bun la carciuma. da, are si parcare. intrii, pe dreapta garderoba, uite locul de joaca pentru copii,

 sursa: nuca studio
aia trebuie sa fie o cafenea pentru cei ce stau cu geana pe-aia mici,

 sursa: nuca studio
uite aici si pe elefantul phill intins pe doua etaje, care asculta muzica la ipod si-i supravegheaza pe cei mari. 

sursa: nuca studio

de sus, parintii poa' sa traga cu ochiul la ce damage fac juniorii la parter,

sursa: nuca studio
atmosfera-i  placuta si calduroasa. instant m-am gandit ce-ar merge aici un brunch-lunch din ala de duminica, de la pranz pana seara. cativa kinderi tropaiau in soseste printre mese iar lumina movrozalbastragalbena te-apuca de dupa gat si te relaxa dubios. 


meniul te plimba prin toate continentele. din franta uite niste foie gras, din japonia ia niste sashimi, o supa din thailanda, o friptura de vita argentiniana.... ai prins ideea. vinurile, foarte bine alese, pe acelasi model: cateva varfuri din fiecare tara care conteaza in industrie.

m-am inmuiat ca untul cu trufe pe care l-am pus pe painici fierbinti cand am vazut ce-i poate capul lui phill. deci asa jucam cu trufe in deschidere, da?


buun! am contracarat  cu-n pinot grigio valdadige 2010, santa margherita - un fel de messi al pinot grigio-ului in restaurantele italienesti si nu numai. cei de la santa margherita au revolutionat vinificatia acestui soi de struguri cand s-au apucat sa vinifice acest strugure rosu-ruginiu in alb, dupa metoda vinurilor din zona champagne. si-au facut vinul asta usor de baut, proaspat, cu alcolii foarte bine integrati si nas de mar auriu.


enervat, elefantul phill a aruncat artileria grea in lupta si-a raspuns cu un excelent foie gras cu chives si lime,


un tartar de ton cu avocado si chives de zile mari, cum rar gasesti in Bucuresti,


o friptura de vita argentiniana medium rare cu unt, lamaie si coarne


hribi proaspeti de padure sotati la tigaie cu rosii cherry


si un mix de fructe de mare bune-de-tot, perpelite la tigaie cu muult usturoi.


cand am terminat sticla de vin am crezut ca s-a potolit si phill. probabil ca elefantul asculta just can't get enough pentru ca n-am apucat sa las  paharul jos si jur ca din senin au rasarit un sorbet de fructul pasiunii dulce-acrisor si racoritor precum si un fondant au chocolat cu inghetata de vanilie si miez de ciocolata fierbinte.
am vrut sa-l enervez pe phill si sa le las in farfurie dar pus si simplu nu am putut. mana-mi mergea robotic spre farfurie, limba lingea lingurita si procesul se repeta fara sa pot face nimic. lumea zice ca mai scoteam si cate un mmmmm ici si colo.


 strange feeling bro'! e numai mana principesei argentina, va zic!

nota 9 din 10
nota de plata medie: peste 150 lei de persoana (cu vin)
restaurant phill,  strada potcoavei 120, bucuresti
telefon: +4 0743.172.017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu