azi il fac numai daca gasesc creier proaspat la macelarie. e simplu de facut, rapid si merge de minune cu-n vin rosu si nitica paine prajita. pofta buna.
ingrediente:pentru doua persoane. timp de preparare: jumatate de ora.- 400g creier de porc- piper alb- sare de mare- hartie de coptcreier de porc pe plita- scufunda creierul in apa rece cu gheata timp de cinci-zece minute. vrei sa fie ferm sa-l poti curata de pielita de la suprafata. pune-l la scurs intr-o strecuratoare mare.- pune pe o coala mare de hartie de copt un praf de piper alb si sare de mare. pune creierul scurs de apa intr-un strat uniform. sareaza si pipereaza. inchide coala formand un fel de plic.- da la cuptorul incins la 200 de grade vreme de 15 minute sau pana este gata, in functie de cuptor. este facut cand nu mai are niciun pic de lichid si are consistenta unui pateu de casa.
ce nimereala... exact asta am facut si eu azi !
RăspundețiȘtergerecurat nimereala! adevaru' e ca se pricepea mata-mare :)
RăspundețiȘtergerebun. as face si eu daca as avea de unde sa cumpar acum :)
RăspundețiȘtergeredaca incerci pe la macelarii sa stii ca mai gasesti. nu au in fiecare zi e adevarat, dar daca vorbesti cu ei, te anunta cand au. si daca nu ma insel e f posibil sa gasesti si la metro.
RăspundețiȘtergerecreier la plita cu patrunjel proaspat tocat, lamaie, un pic de usturoi si neaparat paine prajita si un vin bun:))
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergere