mai nou, imi place conopida. mai nou, adica de vreun an jumate, ca pana acum nu prea ma omoram dupa ea, decat atunci cand o scotea mama din borcanul cu gogonele murate. dar de, dupa cum bine spunea cineva, gusturile se educa :)
toata smecheria cu conopida asta e sa n-o fleostesti prea mult pe foc. trebuie sa ramana ferma, chiar crocanta as zice. daca se inmoaie nu mai e buna de nimic (decat de un piure cu unt si usturoi care iarasi e genial). daca o faci la cuptor, conopidei ii trebuie cam 30 de minute la 200 de grade.
pomodori secchi ii aduce putina aciditate, iar ansoa gustul putin sarat. merge de minune cu un vin alb sec. un sauvgnon blanc bine racit. pofta buna.
ingrediente:pentru 3 persoane. timp de preparare: 1 ora.- o conopida mare- 150g de pomodori secchi(si niste ulei din borcanul lor)- 2 catei de usturoi dati pe razatoarea mica- 15 fileuri de ansoa(cat iei intr-o lingura generoasa)- 1 copan mare de curcanconopida la cuptor cu pomodori secchi, ansoa si curcan- incinge cuptorul la 250 de grade. pune fileurile de ansoa la desarat in apa rece.- intr-un bol amesteca o lingura de unt cu sare, un catel de usturoi pisat, piper alb si boia dulce.- unge copanul de curcan cu untul de mai sus si da-l la cuptor vreme de jumatate de ora. scoate-l afara pe un fund si lasa-l sa se raceasca. dezoseaza copanul si taie carnea in bucati potrivite.- in tava in care ai facut copanul de curcan pune conopida rupta in florete mici.- toaca rosiile uscate, rade usturoiul pe o razatoare mica si amesteca-le intr-un bol. pune si fileurile de ansoa scurse de apa. pune 4-5 linguri de ulei din borcanul de la rosiile uscate. amesteca bine apoi toarna soisul obtinut peste conopida.- pune si bucatile de curcan in tava cu conopida si da-le impreuna la cuptor inca 30 de minute.- nu mai pune sare pentru ca ai pus ansoa.
dar cu piept de curcan merge? si cam cata carne avea copanul ala mareee? ca un piept de curcan de la bunica are cca 8 kg. asa ca, as vrea o cantitate.asa, pentru incepatori :) multumesc
RăspundețiȘtergeremerge, merge si cu piept. eu l-as taia bucatele mai groase ca se usuca mai repede la cuptor.
RăspundețiȘtergere150grame e cantitatea de friptura recomandata de persoana insa matale poti sa pui cat te lasa inima sau cat te tine matzul :))
multumesc.
RăspundețiȘtergeream uitat sa ma prezint. alexandra.
matul meu nu prea se omoara dupa carne. dar vreau sa fac reteta pentru familion. asa ca...la matul lor o sa ma gandesc. :)
altruista :)
RăspundețiȘtergereBuna,
RăspundețiȘtergereBuna si mancarea, tre' sa recunosc ca n-am avut conopida si am inlocuit-o cu broccoli, dar a fost foarte buna.
Multumesc,
Dana
super. sunt convins ca merge si cu broccoli ca's f asemanatoare la gust.
RăspundețiȘtergere