miercuri, 9 noiembrie 2011

penne ai funghi porcini / paste cu hribi

simplu si foaarte bun. gata in 15 minute cu 3-4 ingrediente, ceea ce o face ideala pentru o cina rapida. daca ai alaturi si un chardonnay untos te poti considera fericit. 
ce trebuie sa tii cont e ca ingredientele fac diferenta. pune hribi nu champignoane, pune parmigiano reggiano nu cascaval, foloseste paste de calitate sau daca te pricepi fa-le tu in casa. diferenta de gust e enorma atunci cand folosesti ingredientele care trebuie. pofta buna.


ingrediente:
- 300g penne
- 400g hribi/funghi porcini
- 50g unt
- 50g parmigiano reggiano
- 50g smanatana dulce de gatit
- 2 catei de usturoi
- sare, nucsoara

penne ai funghi porcini / paste cu hribi :
- pune o oala cu apa la fiert. arunca si niste sare pentru gust si pentru ca grabeste fierberea. pune pastele numai cand apa fierbe si lasa-le cat scrie pe ambalaj.
- intr-o tigaie cat mai intinsa pune untul la incins. condimenteaza cu sare si nucsoara. adauga hribi maruntiti potrivit si caleste-i doua minute. nu vrei sa-i usuci de tot, vrei doar sa-i perpelesti.
- dupa ce i-ai calit un minut adauga si usturoiul tocat marunt pentru a se cali numai un minut.
- la final adauga smantana dulce si amesteca bine. trage de pe foc.
- scurge pastele bine de apa si rastoarna-le in tigaia cu sos. amesteca bine.
- pune-le in farfurii cat mai intinse si rade pe deasupra parmigiano reggiano.

Un comentariu:

  1. Wow, that receipt looks amaizing!!! Im a great fan of wild mushrooms and specially funghi porcini. Do you know where I can find any of them in Bucarest??? I check in odor market but i didnt find any???

    RăspundețiȘtergere