saptamana trecuta am revizitat cu drag loft, locul unde ultima data m-am simtit/am mancat atat de bine. de data asta s-a intamplat in cadrul unui nou eveniment blogger's night out cu sustinerea activa a celor de la loft.
formula de start a fost: easy peasy, crazy mother cooker, chez mazilique, le blog piquant, zana eficientei, cookiejar plus ultima venita in grup, bucatar sub acoperire. a lipsit (motivat) foodie family, pe care o asteptam insa data viitoare. inca de la inceput vreau sa va spun ca lumina din loft desi creeaza o atmosfera prietenoasa si adecvata unui asemenea loc este moartea fotografilor de food :))) motiv pentru care trebuie sa va multumiti cu ce-a iesit.
am inceput seara cu un sorbet cu jagermeister, painici calde si bune si unt proaspat. trebuie sa va spun ca joi seara e muzica live, cafe concert style, la un volum nici prea prea nici foarte foarte care te face sa dai din picior pe sub masa dar te lasa si sa vorbesti cu cel din fata ta fara sa zbieri (lucru mare daca ma intrebati pe mine)
la aperitiv eu am luat crab atlantic mimosa style excelent pregatit
iar cei din jurul meu au ales supa frantuzeasca de ceapa,
ficat de rata confiat cu paine prajita si dulceata de fructe, din care nu m-am abtinut sa nu gust si l-am gasit foarte bun si fin
un foarte bun si proaspat somon tartar cu sos gravelax si blini(pentru cei care nu stiu, sosul gravelax se face cu mustar, miere si marar),
la masa am ales doua vinuri minunate, doua cupaje, unul alb si unul rosu, amandoua de la crama basilescu, imbuteliate sub gama golem. probail unele din cele mai bune cupaje gustate in ultimul timp.
cel alb e un cupaj de chardonnay, feteasca alba si riesling din 2010 cu 13.4% alcool, insa foarte bine integrat. aciditate buna, nas floral si gust ierbos cu usoare note de drojdii pe final. bun, l-as cumpara si a doua oara sa-l gust mai pe indelete.
cel rosu insa a fost si mai bun. e un cupaj de feteasca neagra, cabernet si merlot la 14.5% alcool. un vin complex, puternic cu aciditate buna. m-au cucerit aromele de pielarie si cacao ce se impletesc frumos cu cele de visina si mure. un vin foarte bun, motiv pentru care l-am trecut pe lista de pastrat in pivnita (daca-as avea asa ceva :))) ).
la felul principal eu am ales peste: fillet de turbot cu foie gras si sos de trufe care s-a dovedit a fi o combinatie inedita si foaarte buna
comesenii mei au ales: black angus la gratar cu cartofi prajiti,
casolette de scoici saint jacques cu tarhon,
fillet de biban de mare crocantcu piure de trufe
risotto cremos cu somon si branza feta
insotite fie de niste cartofi prajiti cum de mult n-am mai mancat
fie de o minunatie de piure de trufe (care se pare ca devine un fel de signature dish pt loft)
cheful de la loft, samuel letorrillec, a trecut sa ne salute si sa ne raspunda la intrebari legate de ingrediente si metoda de lucru.
si ca sa ne demonstreze cat de proaspete sunt ingredientele, la un moment dat a sosit la noi pe masa un ditmai crab monstru' :))) . nu stiu cate restaurante din bucuresti se pot lauda ca au asa ceva in magazie.
cat timp am asteptat desertul, am avut placerea sa-l cunoastem si sa stam de vorba cu realizatorul tv de la travel channel, Charles Ottley, care a filmat in romania documentarul Wild Carpathia, probabil cel mai bun pr care i se putea intampla romaniei in ultimele doua decenii.
documentarul se va difuza incepand de duminica 30 octombrie, ora 20.00 gmt pe travel channel si va sfatuiesc sa-l vedeti, inregistrati si sa-l dati mai departe prietenilor care nu l-au vazut pentru ca merita.
la desert, cheful sam ne-a impresionat cu chocloate lava cake cu inghetata de vanilie,
crema de zahar ars foarte fina si cremoasa,
si prajitura de ciocolata cu caramel si souffle de ciocolata.
la final trebuie sa va spun ca daca vreti sa treceti joi seara pe la loft sa stiti ca aveti nevoie de rezervare pentru ca altfel cu greu iti vei gasi o masa.
loft lounge, centrul metropolis, grigore alexandrescu 89-96, bucuresti
+40756385638
cel rosu insa a fost si mai bun. e un cupaj de feteasca neagra, cabernet si merlot la 14.5% alcool. un vin complex, puternic cu aciditate buna. m-au cucerit aromele de pielarie si cacao ce se impletesc frumos cu cele de visina si mure. un vin foarte bun, motiv pentru care l-am trecut pe lista de pastrat in pivnita (daca-as avea asa ceva :))) ).
la felul principal eu am ales peste: fillet de turbot cu foie gras si sos de trufe care s-a dovedit a fi o combinatie inedita si foaarte buna
comesenii mei au ales: black angus la gratar cu cartofi prajiti,
casolette de scoici saint jacques cu tarhon,
fillet de biban de mare crocantcu piure de trufe
risotto cremos cu somon si branza feta
insotite fie de niste cartofi prajiti cum de mult n-am mai mancat
fie de o minunatie de piure de trufe (care se pare ca devine un fel de signature dish pt loft)
cheful de la loft, samuel letorrillec, a trecut sa ne salute si sa ne raspunda la intrebari legate de ingrediente si metoda de lucru.
si ca sa ne demonstreze cat de proaspete sunt ingredientele, la un moment dat a sosit la noi pe masa un ditmai crab monstru' :))) . nu stiu cate restaurante din bucuresti se pot lauda ca au asa ceva in magazie.
cat timp am asteptat desertul, am avut placerea sa-l cunoastem si sa stam de vorba cu realizatorul tv de la travel channel, Charles Ottley, care a filmat in romania documentarul Wild Carpathia, probabil cel mai bun pr care i se putea intampla romaniei in ultimele doua decenii.
documentarul se va difuza incepand de duminica 30 octombrie, ora 20.00 gmt pe travel channel si va sfatuiesc sa-l vedeti, inregistrati si sa-l dati mai departe prietenilor care nu l-au vazut pentru ca merita.
la desert, cheful sam ne-a impresionat cu chocloate lava cake cu inghetata de vanilie,
crema de zahar ars foarte fina si cremoasa,
si prajitura de ciocolata cu caramel si souffle de ciocolata.
la final trebuie sa va spun ca daca vreti sa treceti joi seara pe la loft sa stiti ca aveti nevoie de rezervare pentru ca altfel cu greu iti vei gasi o masa.
nota 9 din 10
nota de plata medie : 350 lei de persoanaloft lounge, centrul metropolis, grigore alexandrescu 89-96, bucuresti
+40756385638
Bun, dar nu i-as da nota 9 din 10...poate 7 (dar si ala cu greu).
RăspundețiȘtergereLocalul in sine m-a surprins...nu eram sigura daca sunt intr-un bar, club, sau restaurant. Au pus accent pe bar (mare, impunator si plin), pe atmosfera (sistemul audio Pioneer la vedere, audio speakers BeoLab5 de la Bang-Olufsen 16000lire o bucata si au cateva)dar mai putin pe spatiul dintre mese si marimea lor.
Pentru aperitive am ales melci (sosul bun dar gustul melcilor un pic malos)si pachetele de primavara (foarte bune). Painea a fost exceptionala: proaspata, calda, gustoasa.
Felul principal a constat din rata cu cartofi (o dezamagire profunda, rata fara crusta, sosul mai putin dulce sau aromat decat l-as fi preferat la rata, in schimb cartofii foarte buni), biban cu un piure de morcovi (bun dar nu exceptional) si vita cu cartofi prajiti (excelente ambele).
La desert am incercat crema de zahar ars care m-a impresionat (mai putin crusta de zahar ars care in mare parte era neuniforma si cu cristale de zahar inca intregi)si chocolate lava cake cu inghetata de vanilie (foarte bun de altfel).
Pentru mine combinatia dintre atmosfera, mancare si preturi este departe de nivelul la care ma asteptam sa fie.
So, din punctul meu de vedere: snobbish rather than good.
Numai bine,
Dana
problema reviewurilor in cazul unor invitatii este ca surprinde o imagine statica a unui moment in care, cel mai probabil, gazdele se pregatesc suplimentar fata de o zi obisnuita. tocmai d-asta multi critici culinari apar deobicei incognito si dupa o perioada reviziteaza.
RăspundețiȘtergereacum legat de loc in sine, nu se recomanda ca un restaurant ci ca un lounge. afara exista multe locuri d-astea trendy, hipster magnet, care imbina atmosfera de club/lounge cu mancarea buna(gen www.supperclub.com ).
e reviewul tau mai credibil decat al meu? tot ce se poate....
la prima revizitare(incognito) ne punem de acord ;)
ar fi trebuit sa specific ca nota mea este pentru mancare (care a fost chiar de nota 9 la momentul ala).
Preturile sunt cam mari. Ma refer strict la vinuri. Arezan 250 lei? Exorbitant.
RăspundețiȘtergeredap. insa n-a sustinut nimeni contrariul. poti sa vezi nota de plata medie de la final;)
RăspundețiȘtergere