joi, 20 octombrie 2011

limba de porc la cuptor cu cartofi si legume

bine gatita, limba de porc e atat de moale incat ti se topeste in gura. daca ai mancat carnea care se pune in piftie, direct de pe foc, cand oala inca clocoteste,  stii despre ce vorbesc :) .  imi place sa gatesc limba de vita  cu un sos de rodii acrisor insa de data asta m-am gandit ca asta de porc s-ar potrivi foarte bine cu niscaiva cartofi si legume la cuptor. toata treaba iti ia cam o ora insa rezultatul intrece orice astepare. morcovul si cartofii devin pastosi, usturoiul se-ndulceste si se-nmoaie, ardeiul copt se potriveste de minune cu bucatile de carne moale si gelatinoasa. nu-ti mai zic nimic, te provoc sa incerci si tu, si sa-mi spui daca am dreptate. ajuta sa ai aproape un pahar de feteasca neagra. pofta buna. 

ingrediente: 
pentru 3 persoane. timp de preparare: 1 ora.
- 3 limbi de porc
- 6 cartofi medii
- 3 morcovi
- 2 ardei grasi
- 1 ceapa
- 1 capatana de usturoi
- 1 foaie de dafin, 1 crenguta de rozmarin
- sare, piper, boia dulce, curry. 

limba de porc la cuptor cu cartofi si legume: 
- pune limbile de porc la fiert intr-o oala subpresiune impreuna cu o frunza de dafin, 1 morcov si o ceapa. sareaza si pipereaza. lasa sa fiarba 30 de minute din momentul in care oala a inceput sa suiere. 
- intre timp, incinge cuptorul si pregateste o tava in care ai taiat cartofii cuburi, morcovii si ardeii grasi pe lungime. usturoiul pune-l catei intregi. presara sare, piepr, boia dulce si curry, dupa gust. stropeste totul cu ulei de masline si amesteca bine cu mana pana cand totul e bine uns cu ulei si condimente. 
- da cartofii si legumele la cuptor la 200 de grade celsius. 
- dupa o jumatate de ora, scoate limba din apa in care a fiert si curat-o de stratul exterior alb cu mana(sau cu cutitul). taie limbiile felii de un centimetru grosime. verifica cartofii si morcovii. daca sunt moi arunca bucatile de carne in tava cu cartofi si legume si amesteca totul bine. lasa inca 10 minute de broiler la 250 de grade celsius (daca nu ai, fixeaza cuptorul la 250 de grade celsius pentru inca 15-20 de minute).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu