miercuri, 12 octombrie 2011

ciuperci trase in unt cu usturoi, pancetta si smantana


daca ma scoli noaptea din somn si ma-ntrebi repede ce vreau sa mananc, sigur ti-as spune de ciupercile astea. sunt ale naibi de bune si se fac in maxim 15 minute. si asta daca te misti incet, fara graba. poti sa le insotesti cu un pahar de feteasca alba rece (sa fie sec) si sa le mananci pe canapea, in fata televizorului. pofta buna.

ingrediente: 
pentru 2 persoane. timp de preparare: 15 minute
- 2 maini pline de ciuperci (preferabil de padure: hribi sau bureti, dar merg si de crescatorie)
- 150g pancetta
- 2 catei de usturoi
- 200g smantana dulce (de gatit)
- 2 linguri de unt
- sare, piper alb, nucsoara

ciuperci trase in unt cu usturoi, pancetta si smantana
- intr-o tigaie grea de fonta, caleste panceta fara ulei, fara unt, timp de 2 minute, cat sa se perpeleasca putin.
- adauga untul in tigaia incinsa si caleste in el ciupercile taiate potrivit, fara sa aglomerezi tigaia. sareaza, pipereaza. 
- cand s-a evaporat apa pe care o lasa ciupercile, aduga usuroiul ras. presara un varf de nucsoara. 
- adauga smantana dulce treptat, cat sa se acopere ciupercile intr-un strat uniform de sos. redu sosul pana devine mai gros (sau de consistenta care-ti place).

3 comentarii: