fuduliile de porc sunt greu de gasit in ziua de azi, dar daca incerci pe la cateva macelarii s-ar putea sa ai noroc. mie-mi plac la nebunie si le cumpar de cate ori am ocazia. in lumea larga sunt considerate delicatese dar in romania nu sunt foarte pretuite.
fuduliile se fac cel mai bine la gratar dupa ce in prealabil le cureti de pielita, le tai in doua si le lasi jumatate de ora in apa rece cu otet. pe gratar sunt gata in maxim 10-15 minute. eu le-am pus alaturi niste cartofi fierbinti cu unt, usturoi si niste hribi de padure trasi la tigaie. va recomand un pahar bine racit de sauvignon blanc. pofta buna.
ingrediente:pentru 2 persoane. timp de preparare: 45 de minute- 4 fudulii de porc- 200g de hribi/funghi porcini- 400g cartofi- 3 catei de usturoi- 100g unt- sare, piper alb.
fudulii de porc cu hribi, cartofi si usturoi- curata fuduliile de porc de pielita. taie-le in doua pe de-a lungul. lasa-le jumatate de ora in apa rece cu putin otet. pune gratarul la incins.- taie cartofii in sferturi si pune-i la fiert intr-o oala.- taie hribii in sferturi si caleste-i la tigaie in putin unt. sareaza, pipereaza. cand hribii sunt aproape facuti, adauga si cateii de usturoi tocati cat mai marunt posibil(sau dati prin razatoare)- dupa ce s-au fiert, scurge cartofii de apa si adauga in oala in care au fiert restul de unt si hribii din tigaie. pune capacul si amesteca energic prin invartirea oalei tinand insa si de capac.- pune fuduliile pe grilul bine incins. sunt gata in maxim 15 minute. ca sa le verifici daca-s gata, cresteaza-le cu un cutit pana in mijloc. trebuie sa aiba o culoare uniforma din margine spre interior(sa nu fie roz in mijloc).
tata le aprecia f. mult(fuduliile) si le considera delicatese,pe noi la fel ne-a invatat.acuma, tot el ne-a invatat sa iubim si hribii si pestele si mielul si cite altele vinate si pescuite...asa ca mi-ai trezit dulci si dureroase amintiri cu postul tau,extrem de delicios!:)
RăspundețiȘtergeresi la noi in familie a fost la fel :)
RăspundețiȘtergere