pentru serile de vara in care mori de cald, iti recomand un gazpacho bine racit. nu implica aragaz ci doar un robot de bucatarie si putina rabdare pentru a se raci(macar o ora la frigider). bineinteles ca-l poti face cu mult inainte de a-l manca, ceea ce iti si recomand pentru ca aromele se rotunjesc parca mai bine.
poti sa-l asortezi cu un pahar de roze, macar la fel de rece.
ingrediente:
- 4 rosii
- 1 ceapa rosie mica
- 2 castraveti mici
- 1 ardei gras rosu
- 2 felii de paine fara coaja
- 3 lingurite de otet de vin rosu
- 3 linguri de ulei de masline extravirgin
- 2 catei de usturoi
- zeama de la jumatat de lamaie
- sare si piper
- un castravete mic
- ulei infuzat cu busuioc
gazpacho de rosii
- curata rosiile de coaja si de seminte. cel mai usor se curata de coaja daca le scufunzi 15 secunde in apa clocotita. curata castravetii si cepa de coaja. curata si ardeiul de seimnte.
- da-le la robot impreuna cu painea, otetul, uleiul, usturoiul si zeama de lamaie. daca ti se pare ca e prea gros, dilueaza cu jumatate de pahar de apa. condimenteaza cu sare si piper.
- da la frigider macar o ora. serveste cu feliute mici de castravete si cateva picaturi de ulei de masline infuzat cu busuioc.
Arata fantastic
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos:)
RăspundețiȘtergere