simplu si gustos. obligatoriu cu mazare proaspata si dulce, altfel nu iese. in restul anului cand nu gasesti mazare proaspata, mai bine nu faci, pentru ca nu va semana catusi de putin cu chestia asta.
mare atentie la paste, la timpul de fiert. daca le vrei al dente e musai sa respecti timpii de fierbere de pe ambalaj, macar pana capeti experienta astfel incat sa-ti dai seama cand sunt gata fara sa cercetezi ambalajul.
iti recomand alaturi un pahar de muller thurgau bine racit. pofta mare.
ingrediente:pentru 2 pesoane. timp de gatire 20 de min.- 200g tagliatele- 50g bacon/pancetta- 250g mazare proaspata- 50g smanatana- 1 catel de usturoi- 1 lingura de ulei de masline- sare, piper alb- optional: ulei aromat cu menta si o frunza de menta proaspata
tagliatelle cu mazare proaspata si bacon- pune pastele la fiert, numai dupa ce apa fierbe deja. lasa-le timpul indicat pe cutie, dupa care arunca-le in strecuratoare- intre timp fierbe mazarea 10 minute in apa fierbinte si sarata. scurge bine de apa.- intr-o tigaie intinsa incinge o lingura de ulei de masline, pune baconul taiat subtire, apoi catelul de usturoi tocat marunt. caleste 2 minute.- adauga smantana si amesteca bine. adauga mazarea fiarta si lasa-le sa se impreuneze 4-5 minute. sareaza, pipereaza.- adauga pastele in tigaie si amesteca bine dar fara sa le rupi.- pune-le in farfurie si stropeste-le cu ulei aromat cu menta. decoreaza cu o frunza de menta proaspata.
vaz ca trage toata lumea la paste cu legume fresh :)
RăspundețiȘtergerece sa zic, de sezon :)
RăspundețiȘtergereBuunnn. Am zis eu ca iau pauza de la paste o vreme dar vad ca nu-i posibil.
RăspundețiȘtergereehh, la pranz merg. :)
RăspundețiȘtergereuite tocmai ce am curatat niste kile de mazare, dintr-unul am facut o supercalifragilistica supa iar din restul... hmmm... o reteta o am acum, asta de la tine :)
RăspundețiȘtergereArata foarte apetisant, mie imi place foarte mult mazarea! cred ca ma incumet si eu la o portie, multumesc de idee :)
RăspundețiȘtergere@zaz mi-ai dat o idee cu supa :)
RăspundețiȘtergere@alina placerea e de partea mea:)