miercuri, 15 iunie 2011

quiche cu mazare, pancetta si branza de capra


alta chestie usoara pe care-o poti face cu mazare proaspata in doi timpi si trei miscari. combinatia-i minunata si-am intalnit-o prima data in spania. nu stiu daca-i originara din penisula iberica insa pe mine m-a cucerit pe loc. 

la chestia asta merge fie un pahar de pinot noir fie un gruner veltiner bine racit. 

ingrediente: 
pentru doua persoane. timp total: cca 40 de minute.
- aluat tip foietaj care sa acopere o tava de 20*20cm
- 250g mazare proaspata
- 50g pancetta/bacon
- 2 morcovi
- 4 oua
- 1 ceapa
- 150g branza de capra(rasa)
- 200g smanatana

quiche cu mazare, pancetta si branza de capra
- pune mazarea in apa fierbinte si fierbe-o 10 minute pana se inmoaie putin
- pune aluatul in tava unsa cu unt. inteapa-l cu furculita sa nu se umfle.
- da tava cu aluat la cuptorul bine incins vreme de 10 minute cat sa se pre-coaca. 
- intr-o tigaie incinsa caleste pancetta maruntita cu putin ulei. adauga ceapa si morcovii taiati marunt si caleste-i pana se inmoaie. 
- adauga mazarea in tigaie si mai caleste cinci minute. 
- intr-un castron amesteca ouale cu smantana si branza rasa
- scoate foietajul din cuptor, pune amestecul din tigaie. toarna peste amestecul de oua-smantana-branza
- da la cuptorul incins timp de 30 de minute. 
- tarta trebuie sa iasa galben aurie. daca ti se pare ca se coace prea tare, pune o folie de aluminiu peste tava.

2 comentarii:

  1. Ce bine arata! Sunt sigura ca e si foarte gustoasa...trebuie sa incerc. Sper sa mai ploua 1-2 zile, ca pe caldura nu ma indur sa aprind cuptorul. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ploua in fiecare seara se pare :))

    doar ce s-a oprit ploaia la mine....

    RăspundețiȘtergere