alta chestie usoara pe care-o poti face cu mazare proaspata in doi timpi si trei miscari. combinatia-i minunata si-am intalnit-o prima data in spania. nu stiu daca-i originara din penisula iberica insa pe mine m-a cucerit pe loc.
la chestia asta merge fie un pahar de pinot noir fie un gruner veltiner bine racit.
ingrediente:pentru doua persoane. timp total: cca 40 de minute.- aluat tip foietaj care sa acopere o tava de 20*20cm- 250g mazare proaspata- 50g pancetta/bacon- 2 morcovi- 4 oua- 1 ceapa- 150g branza de capra(rasa)- 200g smanatana
quiche cu mazare, pancetta si branza de capra- pune mazarea in apa fierbinte si fierbe-o 10 minute pana se inmoaie putin- pune aluatul in tava unsa cu unt. inteapa-l cu furculita sa nu se umfle.- da tava cu aluat la cuptorul bine incins vreme de 10 minute cat sa se pre-coaca.- intr-o tigaie incinsa caleste pancetta maruntita cu putin ulei. adauga ceapa si morcovii taiati marunt si caleste-i pana se inmoaie.- adauga mazarea in tigaie si mai caleste cinci minute.- intr-un castron amesteca ouale cu smantana si branza rasa- scoate foietajul din cuptor, pune amestecul din tigaie. toarna peste amestecul de oua-smantana-branza- da la cuptorul incins timp de 30 de minute.- tarta trebuie sa iasa galben aurie. daca ti se pare ca se coace prea tare, pune o folie de aluminiu peste tava.
Ce bine arata! Sunt sigura ca e si foarte gustoasa...trebuie sa incerc. Sper sa mai ploua 1-2 zile, ca pe caldura nu ma indur sa aprind cuptorul. :)
RăspundețiȘtergereploua in fiecare seara se pare :))
RăspundețiȘtergeredoar ce s-a oprit ploaia la mine....