o prepari in 15 minute, te invarti pe langa congelator cam o ora, o mananci imediat si mai ceri o portie :) . mai simpla de facut decat cea pe baza de ou-smantana si cu mult mai putine grasimi. acest tip de inghetata merge foarte bine cu majoritatea aromelor de fructe, dar eu va recomand pe cele care au si un strop de aciditate cat sa nu se simta foarte ducle, si sa-i dea o nota de fresh. cum ar fi: fructele de padure, capsunele, ciresele, visinele etc.
nota de fresh poate fi accentuata si daca pui un strop de zeama de lime in combinatie. rezultatul e genial si-ti va schimba parerea despre inghetata din comert. pofta buna.
ingrediente:
- 400 g cirese
- 100g zahar
- 300g iaurt (cedra de la napolact sau iaurt grecesc)
- un strop de zeama de lime/lamaie
inghetata de cirese
- intr-o tigaie pune ciresele fara samburi impreuna cu zaharul. lasa-l sa bolboroseasca 10 minute pana se inmoaie putin coaja cireselor. lasa amestecul sa se raceasca, apoi da-l la robot.
- concomitent scurge iaurtul de apa intr-o panza fina/filtru de cafea din hartie timp de 10 minute cat sa nu fie prea apos. apoi adauga-l in robot peste cirese. adauga un strop de lime.
- da la congelator macar o ora.
ps daca vrei inghetata de visine arunca un ochi la florin.
looking great, mate! :) hai si cu masina aia, sa-ti largesti orizonturile :))
RăspundețiȘtergeredaca ar avea loc in bucatarie...
RăspundețiȘtergeretre' mai intai sa largesc bucataria ca sa pot largi si orizonturile :)))
RăspundețiȘtergerepai poti s-o tii in cutie pe balcon si s-o scoti doar cand o folosesti :) singura problema reala e locul din congelator pt bolul masinii (la mine n-a incaput, de exemplu, ca am divider fix, asa ca noroc cu mama, care are divider ce se poate monta mai sus :))
RăspundețiȘtergerestai ca nu m-am prins. de ce tre' sa bagi bolul in congelator? nu o poti transfera intr-o caserola?
RăspundețiȘtergereDementiala culoare!! Wine... ai facut inghetata de cirese si nu o duci la masa Provocarii lunii iunie?? hmmmm... m-as supara dar tot buna e !! o zi faina
RăspundețiȘtergerebro, masina de inghetata are un bol in care se congeleaza toata treaba, si unless iti iei din aia scumpa, cu refrigerare inclusa, trebuie sa tii acest bol in congelator cam cu 24h inainte sa te apuci de treaba :) (eu unul il tin permanent in congelator vara, sa fie ready anytime :))
RăspundețiȘtergereantonina, sunt convis ca te descurci tu cu provocarile astea;)
RăspundețiȘtergereo zi buna si tie:)
deci si bucatarie noua si frigider nou cu congelator mare. e destul de scump sa-mi iau masina asta de inghetata :))))
RăspundețiȘtergereAi si tu dreptate ;) o zi faina !
RăspundețiȘtergere