cand am fost la girona mi-a intrat in cap o idee: mancarea buna nu trebuie sa coste mult. desi e foarte posibil sa-ti impresionezi prietenii cu acest gazpacho minunat afla ca totul nu costa mai mult de 16 lei(4 euro). chiar daca se gaseste frecvent in meniul restaurantelor haute cuisine, nu e nimic care sa te impiedice sa-l faci acasa in bucataria ta, in doi timpi si trei miscari.
se serveste neaparat in compania unui pahar bine racit de prosecco. pofta buna.
ingrediente(pentru 4 persoane):500g căpşuni250g rosii dezpielitate100g ardei roşu1 ceapa mica2 felii de pâine albă preferabil mai uscata
3 cl oţet de vin roşu3 cl aceto balsamico3 linguri de ulei de măsline extravirgin100g de apăsare, piper sichuan, 4 frunze de menta proaspata
gazpacho de capsune si aceto balsamico- farmiteaza painea si pune-o in blender impreuna cu ardeiul rosu, ceapa, uleiul de măsline, oţetul rosu, aceto balsamico şi sarea. mixeaza totul bine si lasa la marinat cam o ora.- adauga restul ingredientelor, adăugând suficientă apă pentru a obţine consistenţa dorită.- lasă să se răcească în frigider macar o ora şi se serveşte cu o frunză de mentă.
Pfff. Trebuie sa incerc minunea asta, ca tot sunt 30 de grade afara.
RăspundețiȘtergereusor, de vara :D
RăspundețiȘtergerechiar ca e bun pe o caldura din aia torida!
RăspundețiȘtergeree super, da' ii trebuie macar o ora la frigider.
RăspundețiȘtergerea doua zi se impreuneaza gusturile si parca e si mai buna(rece).