joi, 2 iunie 2011

gazpacho de capsune si aceto balsamico


cand am fost la girona mi-a intrat in cap o idee: mancarea buna nu trebuie sa coste mult. desi e foarte posibil sa-ti impresionezi prietenii cu acest gazpacho minunat afla ca totul nu costa mai mult de 16 lei(4 euro). chiar daca se gaseste frecvent in meniul restaurantelor haute cuisine, nu e nimic care sa te impiedice sa-l faci acasa in bucataria ta, in doi timpi si trei miscari. 

se serveste neaparat in compania unui pahar bine racit de prosecco. pofta buna.

ingrediente(pentru 4 persoane):
500g căpşuni
250g rosii dezpielitate
100g ardei roşu 
1 ceapa mica  
2 felii de pâine albă preferabil mai uscata 
3 cl oţet de vin roşu  
3 cl aceto balsamico
3 linguri de ulei de măsline extravirgin  
100g de apă  
sare, piper sichuan, 4 frunze de menta proaspata
 
gazpacho de capsune si aceto balsamico
- farmiteaza painea si pune-o in blender impreuna cu ardeiul rosu, ceapa, uleiul de măsline, oţetul rosu, aceto balsamico şi sarea. mixeaza totul bine si lasa la marinat cam o ora. 
- adauga restul ingredientelor, adăugând suficientă apă pentru a obţine consistenţa dorită. 
- lasă să se răcească în frigider macar o ora şi se serveşte cu o frunză de mentă.

4 comentarii:

  1. Pfff. Trebuie sa incerc minunea asta, ca tot sunt 30 de grade afara.

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar ca e bun pe o caldura din aia torida!

    RăspundețiȘtergere
  3. e super, da' ii trebuie macar o ora la frigider.

    a doua zi se impreuneaza gusturile si parca e si mai buna(rece).

    RăspundețiȘtergere