vineri, 27 mai 2011

stavrizi si dorada



patru stavrizi si doua dorade si-au croit drum de la cora pana la mine-n cuptor. sa fi stat pe-acolo 20-25 de minute pana au sarit in farfurie cu niste cartofi natur, asezonati cu ceva ulei de masline si usturoi. eu n-am facut decat sa pun alaturi un 3ha roze, sec si bine racit ceea ce va doresc si voua. pofta buna.

ingrediente(pentru 4 persoane):
gata in 30 de minute
- 4 stavrizi (18 lei kg la cora - minunati)
- 2 dorade
- 8 cartofi mai mici ca pumnul
- 6 catei de usturoi, 3 lamai
- sare de mare, ulei de masline

stavrizi si dorade la cuptor cu cartofi natur: 
- spala pestii bine cu apa rece. sareaza-i cu sare de mare, unge-i cu putin ulei de masline si pune-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt. stoarce o lamaie peste ei si da-i la cuptorul incins vreme de 25 de minute.
- spala cartofii, taie-i cuburi si pune-i la fiert. cand s-au fiert scurge-i de apa, sareaza-i, stoarce usturoiul peste ei si pune 4-5 linguri de ulei de masline. amesteca totul si imparte-i pe farfurii.
- pune pe fiecare farfurie jumatate de lamaie pentru asezonare. 


tips&tricks: 
- alege pestii care au ochii limpezi si clari. aia incetosati/insangerati nu-s proaspeti. 
- stavridul s-a dovedit un peste foarte gustos. mie mi-a placut mai mult decat dorada asa ca-ti recomand stavridul. 
- fierbe cartofii putin mai mult astfel incat atunci cand ii amesteci sa se sfarame pe la colturi  si sa se omogenizeze bine cu uleiul de masline si usturoiul pisat.

4 comentarii:

  1. in afara de sira spinarii mai nimic.

    foarte buni stavrizi, cu carnatia mai misto decat a doradei care e un pic mai slaba/uscacioasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. din cauza ta ;) am gatit peste sa stii ;))! bun, dom'le! bun, va zic!

    RăspundețiȘtergere
  3. hi hi, ma bucur!

    sanatos si gustos, ce poti sa vrei mai mult :D

    RăspundețiȘtergere