nimic complicat. primavara carnea de miel e cea mai frageda, asa ca acum e cel mai bun moment sa-ti faci cea mai buna friptura de miel, stii tu, din aia lipicioasa-de-degete.
eu o fac simplu, fara prea multe condimente. la final, pune-ti alaturi un pahar de pinot noir. minunat. pofta buna.
eu o fac simplu, fara prea multe condimente. la final, pune-ti alaturi un pahar de pinot noir. minunat. pofta buna.
ingrediente(4 persoane):
- o pulpa de miel
- un kg de cartofi noi
- 2 lamai
- 3 crengute de rozmarin
- o capatana de usturoi
- sare, piper, ulei de masline
pulpa de miel cu rozmarin la cuptor
- fa cateva gauri cu un cutit in pulpa de miel si indeasa acolo cate un catel de usturoi si putin rozmarin. sareaza, pipereaza.
- spala cartofii fara sa le cureti coaja. pune-i in tava cu cativa catei de usturoi si rozmarinul rupt frunzulite. presara sare.
- aseaza pulpa peste cartofi si stropeste totul cu zeama de lamaie si ulei de masline.
- da la cuptorul incins la temperatura medie(180 de grade) 60-80 de minute in functie de cat de suculenta iti place friptura.
- testeaza carnea intepand-o cu un cutit in partea cea mai groasa in directia osului.
Arata impecabil si desi a trecut duar o luna de la Pasti...poftesc!
RăspundețiȘtergere:D
RăspundețiȘtergeredoar o capatzana? pfff
RăspundețiȘtergeretrebuia sa scriu macar o captzana :))))
RăspundețiȘtergere