cand esti in criza de timp si vrei ceva repede si bun e cazul sa te porcesti cu o ceafa de porc la tigaie (plus ceva carnati de oaie bonus:)). nu-s multe de zis aici, dar putina lume face o friptura de porc la tigaie asa cum ar trebui sa o faca. in primul rand trebuie sa o sarezi si sa o condimentezi cu piper pe uscat, inainte sa o arunci in tigaie. apoi cureti doi catei de usturoi, ii strivesti cu lama cutitului si ii tragi deoparte. cureti 2 ramuri de rozmarin proaspete si le asezi langa usturoi.
cand ai toate pregatite, pui doua linguri de ulei in tigaie. am zis doua, nu mai mult! il lasi sa se incinga, dupa care arunci carnea impreuna cu usturoiul si crengutele de rozmarin.
cand ai toate pregatite, pui doua linguri de ulei in tigaie. am zis doua, nu mai mult! il lasi sa se incinga, dupa care arunci carnea impreuna cu usturoiul si crengutele de rozmarin.
pe margine am asezat niste carnati proaspeti de oaie la insistentele macelarului care m-a asigurat ca a facut treaba buna cu ei :) [multumesc nea iancule ai avut dreptate:)]. ei acum, intorci friptura asta pe toate fetele, cate 3-4 minute pe fiecare parte cat sa se pastreze toate sucurile inauntru, fara sa fie prea bine facuta. faci mare greseala daca o lasi prea mult, pentru ca se va usca.
pune alaturi o salata mare cu rosii, salata verde, ceapa si un dressing simplu de ulei de masline si lamaie si se cheama ca ai o masa perfecta. carnea asta de porc acompaniata de carnatii de oaie cere neaprat un pahar zdravan din cel mai sec merolt pe care-l ai pe acasa. pofta buna.
mwaaaaaahahaha! si atat.
RăspundețiȘtergeredacat tot ne porcaim, barem s-o facem ca lumea :)))
RăspundețiȘtergereCe dezmat! cine-i nea iancu asta, ca mi-ai facut pofta de carnati de oaie! aduci si la munte? ;;)
RăspundețiȘtergerenea iancu e macelaru' care are o macelarie fix la parterul blocului meu:))
RăspundețiȘtergeredaca gasesc aduc si la munte. n-are intotdeauna, depinde cand primeste carne proaspata de oaie:D