imi plac urzicile. daca anul trecut le-am facut dupa reteta clasica a mamei, anul asta am incercat ceva nou. urzicile se potrivesc de minune cu aroma de usturoi si nucsoara si asta fost punctul de plecare pentru acest quiche pe care il gasesc mai mult decat minunat. daca adaugi urda proaspate de oaie, oua de tara si smantana groasa de vaca(toate proaspete din piata rahova - pe care o redescopar cu bucurie) nu are cum sa nu-ti iasa un quiche perfect.
si ca totul sa fie perfect, imperecheaza quiche-ul asta cu cel mai sec riesling pe care-l cunosti. pofta buna.
ingrediente(pentru 6 persoane):- 1 kg de urzici (o punga plina)- 4-5 catei de usturoi- 400gr de urda- o foaie de foiteaj- 6 oua- 200gr de smantana groasa- 4 linguri de ulei de masline- sare, nucsoara.
quiche cu urzici si urda- fierbe urzicile curatate in apa sarata 5-7 minute pana se inmoaie.- scurge-le si toaca-le cu un satar.- caleste urzicile tocate in 4 linguri de ulei. sareaza, condimenteaza cu nucsoara.- pe final adauga si usturoiul pisat. mai caleste 3-4 minute dupa care opreste focul.- sfarama urda peste urzici si amesteca energic.- intr-o tava groasa pune hartie de copt apoi foaia de foietaj. inteapa cu furculita din loc in loc ca sa nu se umfle.- bate ouale cu smanatana si toarna peste urzici- da la cuptor 35 minute la foc mediu.- toarna urzicile cu urda intr-un strat uniform pe foaie.
spectaculos de simplus si gustos. bravo!
RăspundețiȘtergeremultumesc maria. pot sa-ti confirm ca rece este si mai buna. a doua zi a fost bataie pe ea :)
RăspundețiȘtergereca de obicei, îmi plouă în gură! :)) dar de data asta îmi fac și eu. numai că te rog să îmi zici, ca la începători, câte grade înseamnă un foc mediu la cuptor? mulțu! :D
RăspundețiȘtergere@raluca foc mediu e cam pe la 150-180 de grade celsius. eu am cuptor pe gaz si nu stiu exact cat e temperatura dar cam asa o estimez.
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata !
RăspundețiȘtergerema bucur ca-ti place :)
RăspundețiȘtergere