placeri simple. mai pune alaturi o mana de prieteni si un sauvignon blanc bine racit si-ai obtinut o seara perfecta. pofta buna.
ingrediente(pentru o persoana):- 300gr de hamsii curatate- putin malai- o lamaie- 3 cartofi medii- sare
hamsii prajite cu paine proaspata si cartofi- spala hamsiile, scurge-le, sareaza-le si da-le prin malai cat sa prinda un strat subtire.- incinge ulei de floarea soarelui in tigaie, macar de doua degete. cu cat e mai mult cu atat se vor face mai repede si nu se vor incarca cu ulei.- pune hamsii in uleiul fierbinte avnd grija sa nu aglomerezi tigaia, sa se poata praji rapid.- cand sunt gata pune hamsiile la scurs pe un servet absorbant si stropeste-le cu sucul proaspat de la jumatate de lamaie.- intre timp fierbe cartofii taiati in sferturi. cand sunt gata perpeleste-i cu o lingura de masline si un praf de curry intr-o tigaie bine incinsa vreme de trei minute.- daca esti curajos poti sa faci si un aioli ca aici cu care sa insotesti cartofii si hamsiile.
e inca vremea micului dejun si totusi eu visez la hamsii crocante de pe acum :)). mare dreptate ai, micile placeri simple si nesofisticate nu pot fi detronate de nimic si nimeni!
RăspundețiȘtergeren-as fi crezut in copilarie ca o sa visez la rosii cu branza, dar iata ca rar mai gasesc rosii ca atunci...
RăspundețiȘtergere