joi, 7 aprilie 2011

hamsii prajite cu paine proaspata si cartofi


placeri simple. mai pune alaturi o mana de prieteni si un sauvignon blanc bine racit si-ai obtinut o seara perfecta. pofta buna.
ingrediente(pentru o persoana):
- 300gr de hamsii curatate
- putin malai
- o lamaie
- 3 cartofi medii
- sare

hamsii prajite cu paine proaspata si cartofi
- spala hamsiile, scurge-le, sareaza-le si da-le prin malai cat sa prinda un strat subtire. 
- incinge ulei de floarea soarelui in tigaie, macar de doua degete. cu cat e mai mult cu atat se vor face mai repede si nu se vor incarca cu ulei. 
- pune hamsii in uleiul fierbinte avnd grija sa nu aglomerezi tigaia, sa se poata praji rapid. 
- cand sunt gata pune hamsiile la scurs pe un servet absorbant si stropeste-le cu sucul proaspat de la jumatate de lamaie.
- intre timp fierbe cartofii taiati in sferturi. cand sunt gata perpeleste-i cu o lingura de masline si un praf de curry intr-o tigaie bine incinsa vreme de trei minute. 
- daca esti curajos poti sa faci si un aioli ca aici cu care sa insotesti cartofii si hamsiile.

2 comentarii:

  1. e inca vremea micului dejun si totusi eu visez la hamsii crocante de pe acum :)). mare dreptate ai, micile placeri simple si nesofisticate nu pot fi detronate de nimic si nimeni!

    RăspundețiȘtergere
  2. n-as fi crezut in copilarie ca o sa visez la rosii cu branza, dar iata ca rar mai gasesc rosii ca atunci...

    RăspundețiȘtergere