daca treci prin viena si-ai vazut deja principalele obiective turistice, poti sa-ti planifici un pranz in cea mai frumoasa piata vieneza, naschmarkt.
construita deaspura raului wien (da, ai citit bine! - raul s-a acoperit cu o platforma de beton pentru a se construi aceast piata, pentru care nu exista alta solutie tehnica) piata reprezinta un melanj de ingrediente si culturi.
o sa gasesti tarabe cu toata bunatatile lumii impanate din loc in loc cu cafenele, restaurante, si cofetarii minunate. aici au luat nastere do-an sau naschmarkt deli, locuri reprezentative pentru gastronomia orasului. la tewa vei manca bio, la orient&occident vei gasi gastronomie turceasca si internationala iar la umar te intalnesti cu mai toate natiile de pesti cunoscuti.
navigand printre tarabe de branzeturi,
si paste facute manual, nu are cum sa nu ti se faca foame.
daca-ti lipseste vreun condiment din bucatarie, aici vei gasit mirodenii din toate colturile pamanutului.
o sectiune separata a pietei e rezervata pestelui proaspat si fructelor de mare
piata exceleaza prin marea varietate de fructe si legume, multe dinte ele mult mai ieftine decat in romania
sau complet necunoscute mie :)
printre tarabe cu fructe confiate
si dulciuri
gasesti cafenele specalizate cu sute de tipuri de ciocolata si alte bunatati
la kim kocht. shop&studio poti sa iei lectii de gastronomie fina si sa pregatesti chutney, sosuri si dressinguri daca te inscrii din timp la cursurile lor.
gata, auf wiedersehen.
pentru condimente in naschmarkt recomand sa lasati in urma tarabele din piata si mai ales magazinul arabului, (care cred ca e in una din poze, ala curatzel rau) si sa va duceti catre capatul pietei (capatul opus cum vii dinspre opera) unde e un magazin indian cu de toate. acolo e marfa buna, la preturi decente.
RăspundețiȘtergerebine de stiut. eu am discutat cu cativa vanzatori prin piata: toti erau bulgari!! sa vezi si sa nu crezi....
RăspundețiȘtergereAm trecut pe lista "obiectivelor" pentru urmatorul drum la Viena. Multumesc pentru ponturi!
RăspundețiȘtergerein partea dinspre opera gasesti si un magazine wine&co. merita si ala vizitat.
RăspundețiȘtergere'betzele' alea negre din Belgia sunt salsifis, nu?
RăspundețiȘtergeren-am idee....
RăspundețiȘtergereai mancat? cum sunt?
N-am mancat, insa ma tot gandeam daca sa ii cresc in gradina. Se pare ca au un gust dulceag-amarui si se mananca sote sau cu sos bechamel.
RăspundețiȘtergeredeci asteptam sa-i mancam de la tine din gradina? :)
RăspundețiȘtergereMultumim pentru pont.
RăspundețiȘtergereTrecem pe lista pentru urmatorul drum la Viena.
Vio o sa fie incantata, sunt convins.
sa-ti programezi macar 2.5 ore pt vizita asta, merita.
RăspundețiȘtergere