fata de data trecuta am imbunatatit putin reteta de la aioli. in loc de smantana lichida am pus vreo doua linguri de mascarpone si putina apa minerala. a fost asa de bun incat s-a mancat mai mult de jumatate cu paine prajita proaspat. ca sa te bucuri cum trebuie de aioli trebuie sa bei neaparat si ceva acidulat alaturi: un pahar de frizzante/spritz/apa minerala. uhaaaa.
ingrediente:pt aioli:- 5 catei de usturoi- un galbenus- 100g de ulei de folarea soarelui- 30g de mascarpone- sarept salsa de tomate cu usturoi:- 3 catei de usturoi- 3 rosii medii- 2 linguri de ulei de masline- sare
aioli- zdrobeste in mojar usturoiul. adauga galbenusul si apoi treptat uleiul, amestecand energic.- continua sa adaugi ulei pana ti se pare de consistenta potrivita.- adauga mascarpone. amesteca bine, dilueaza cu doi stropi de apa minerala pana la consistenta dorita.
salsa de tomate cu usturoi:- curata rosiile de coaja (scufunda-le un minut in apa oparita si se vor curata mult mai repde)- da-le la robot. adauga usturiul, uleiul de masline si sarea.
ah, daca-as putea manca aioli .... :(
RăspundețiȘtergereYummy!
RăspundețiȘtergere@zana pfiuuu,tocmai usturoiu'....
RăspundețiȘtergere@vertange chiar asa:)