luni, 21 februarie 2011

salm brau, viena - berarie traditionala

cu ocazia unei nopti la viena, la recomandarea zazuzei am ales beraria salm brau ca destinatie potrivita pentru un local traditional vienez. cu toate ca serile friguroase de februarie nu ma duceau cu gandul la bere, tin sa-i multumesc pentru recomandare, care s-a dovedit mai mult decat potrivita. 

ne-a intampinat uriasul meniu, in forma de halba din care-am aflat ca oamenii se tin de facutul berii in acea locatie de vreo 450 de ani. placut impresionat a trebuit sa beau macar cate o halba din cele patru tipuri de bere pe care le executau maestrii vienezi: pils, helles, marzen si weizen, asa, in semn ca le apreciez munca :)

pot spune cu mana pe inima ca oamenii stiu sa-si faca treba bine, dar ma rog, trebuie aprofundata problema, mai in amanunt si cu alta ocazie :))


beraria-i galagioasa, cu un public cosmopolit (pe lanaga mine se vorbea orice , dar nimic in vreun soi de germana) si arhitectura clasica de berarie. pe ici pe colo chestii din cupru, asa sa nu uiti ca esti la berarie. 

meniul nu lasa loc de intors, cateva supe, aperitive, salate pentru cei slabi de inima dupa care se desfasoara artileria grea vieneza: carnati vienezi cu covrigi, weisswurst(carnati albi) cu mustar dulce handlmaier, gulas vienez, tocana de vita cu galuste, sunca si ciuperci in sos de smanatana, schnitzel vienez, tafelspitz , stelze ( ciolan de porc ) sau coaste de porc cu cartofi copti. 


s-a mancat tocana de vita cu galuste, sunca si ciuperci in sos de smanatana care-a fost buna, cu prea mult sos dupa gustul meu si mai putin interesanta decat


coastele de porc pe pat de cartofi copti  care se topeau in gura, livrate impreuna cu trei tipuri de sosuri: cocktail sauce, sos dulce picant si sos de usturoi. bineinteles ca totul trebuie stropit cu bere ( helles e cea care mi-a placut cel mai mult).

nu are rost sa va spun ca mancarea comandata pentru doua persoane ar satura lejer patru persoane.  la final puteti sa plecati cu o sticla de trei litri din berea casei. 

tarziu in noapte am plecat spre hotel gandindu-ma la beneficiile teleportarii si la faptul ca austriecii trebuie sa fie oameni capabili daca se descurca cu asa portii in viata de zi cu zi. 

nota 7.5 din 10
nota de plata medie: 25 euro de persoana
salm brau, rennweg 8, viena
tel: +4317995992


ps si foodie familie a fost pe acolo si puteti citi despre asta aici

2 comentarii:

  1. mda, cu mancarea vieneza nu prea e de glumit :)). poate si d-asta prolifereaza tot felul de salad bars, dar si salile de fitness (ca sa nu mai zic vanzarea de bete pentru Nordic Walking :)) ). ma bucur ca a fost ok.

    RăspundețiȘtergere
  2. mai ales cu asta traditionala:))

    eu obisnuiam sa trag in gumpoldskirchen si sa mananc la cateva restaurante in zona modling. florians era unul dintre ele, dar intre timp s-a inchis/transformat in http://florians.at/ - iti serveau meniu de degustare din 12 feluri, absolut impresionant si deloc axat pe mancarea traditoionala ci mai degraba pe bucataria fusion/new cuisine.

    RăspundețiȘtergere