miercuri, 23 februarie 2011

salata cu varza, morcovi, taitei de orez si dressing de usturoi si ghimbir


în serile când alerg la sală şi kilometrii mi se par îngrozitor de lungi, parcă nu mă lasă conştiinţa (sau cârceii) să mănânc coaste de porc şi conştiinciosul din mine mă împinge spre variantele sănătoase.
 
vă spun, însă, că supliciul se transformă în deliciu cu salata cu varză, morcovi şi tăiţei de orez aka coleslaw (în usa). pofta buna.



ingrediente:
- o jumătate de varză mititică
- un morcov zdravăn
- o mână de tăiţei de orez (se găsesc la orice hypermarket)
- doi căţei de usturoi
- două linguriţe de ghimbir ras
- un gălbenuş de ou 
- sare, ulei de măsline 

salata
- taie varza mărunt
- taie morcovul fâşii subţiri, folosind curăţitorul de legume
- opăreşte într-un bol tăiţeii de orez cu apă fierbinte vreme de trei-patru minute. scurge tăiţeii de apă într-o strecurătoare
- amestecă legumele, tăiţeii şi dressingul într-un bol. toarnă atât dressing cât să învăluie uniform legumele şi tăiţeii fără să se lase pe fundul bolului.

dessingul (3-4linguri)
- amestecă ghimbirul ras cu doi căţei de usturoi pisaţi şi cu gălbenuşul de ou
- începe să torni ulei de măsline extravirgin puţin câte puţin, amestecând încontinuu (ca la o maioneză)
- potriveşte de sare.

4 comentarii:

  1. mie dupa sport parca nici nu mi-e foame, si cu atat mai putin as putea manca ceva greu. salata asta a ta e o adaugire minunata la colectia mea de salate! notat, de incercat!

    RăspundețiȘtergere
  2. asa-i ca nu merge ceva greu? credeam ca-s singurul :)

    RăspundețiȘtergere
  3. nu esti singurul! in serile de sport as putea sa nu mai mananc deloc. ma si mir de mine ... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata tare apetisant.
    Cu toate ca e destul de light,e satioasa si parfumata.
    S-a notat.

    RăspundețiȘtergere