miercuri, 16 februarie 2011

cartofi la cuptor in doua combinatii

toata lumea iubeste cartofii copti si de fiecare data cand ii fac sunt un succes la masa. daca-i faci la cuptor, varianta clasica e sa-i speli bine si sa-i pui cu tot cu coaja in cuptor la 180 de grade (mediu spre mare) vreme de macar o ora si jumatate pana cand se inmoaie bine. 

ca sa scurtez povestea eu ii fierb 10-15 minute in apa pana pot infige furculita usor in ei, dupa care-i scurg si ii dau la cuptorul incins inca jumatate de ora timp in care poti sa pregatesti umplutura. aici vine partea in care poti sa fii creativ si sa te joci cu diferite combinatii.

cartof copt cu kebab si cascaval ras - pui pe grill kebab/kofta/chiftele pe bat de la macelariile arabesti, afumi toata casa pentru ca au carne si seu de oaie :)) si cand sunt gata le dai jos de pe bat si le ciopartesti un pic cu o furculita. tai cartoful copt in patru, pui in mijloc carnea si presari peste cascaval ras. dai la microunde 30 de secunde sa se topeasca cascavalul. ar trebui sa arate cam asa:



cartof copt cu creveti si sos de usturoi - tragi un minut cativa creveti decorticati  la tigaie cu doua linguri de ulei de masline, un catel de usturoi, sare, piper si doua fire de patrunjel tocate pana cand crevetii devin rozalii. separat faci un sos din 200g de iaurt, doi catei de usturoi , un fir de ceapa verde si  cateva frunze de patrunjel, tai cartoful copt in patru si pui in mijloc crevetii, torni sosul pe deasupra. ai mei aratau asa:



combinatiile pot fi nenumarate, asa ca nu te opri aici. uite inca doua exemple: cartofi copti cu ciuperci si gorgonzola si  cartof copt de doua ori cu bacon, ardei gras si blue cheese.


4 comentarii:

  1. Este o reteta cu siguranta foarte gustoasa in ambele variante. Am sa o incerc in acest sfarsit de saptamana. Vezi ca acolo unde prezinti inca doua exemple de combinatii(chiar la final) ambele link-uri duc la acceasi reteta.

    RăspundețiȘtergere
  2. in Austria e chair traditie ca in serile de iarna foarte geroase sa se coaca niste cartofi deliciosi la cuptor. e un adevarat ritual culinar as zice :)). iar combinatiile sunt numeroase, spectaculoase si la libera alegere!

    RăspundețiȘtergere
  3. saptamana trecuta, mie mi-a placut tarditia austriaca cu coastele de porc dulci-picante. fooaarte bune.

    RăspundețiȘtergere