marți, 4 ianuarie 2011

soufflé de portocale


sau cum sa faci un desert spectaculos in jumatate de ora din sase portocale, trei oua, ceva faina si niste zahar.

in mare soufflé-ul se rezuma la amestecul dintre albusuri batute spuma si o crema din galbenusuri, zahar si ceva faina. dar sa o luam pe rand:

- bate trei albusuri spuma incorporand treptat trei linguri de zahar

- taie capac la portocale si scobeste miezul fara sa distrugi peretii

- fa o crema din trei galbenusuri, 150 de grame de zahar si cinci linguri de faina incorporandu-le treptat. adauga sucul obtinut din stoarcerea miezului de portocala

- pune crema asta pe foc mic si amesteca treptat ca sa nu faca cocoloase. cand s-a legat bine lasa sa se raceasca si adauga o lingura de coaja de portocala rasa si doua linguri de bitter mamaia. incorporeaza albusurile spuma

- aseaza portocalele intr-o tava/cratita in care sa nu aiba libertate de miscare(sa nu se rastoarne) si umple portocala cu crema obtinuta numai pe trei sferturi

- da la cuptorul incins circa 20 de minute sau pina cand soufflé-ul e pufos si auriu. presara zahar pudra

atat tot. pofta mare.

4 comentarii:

  1. Nu stiam ca e atat de simplu. Cred ca din filme am ramas cu ideea ca souffle-ul e o chestie dificil de facut, care nu iti iese daca nu ai un sort frumos apretat si ceva experienta in bucatarie :)

    RăspundețiȘtergere
  2. wow - ca asta mi-a venit prima oara in minte citind reteta! ce idee minunata! si ce prezentare superba!

    RăspundețiȘtergere
  3. smecheria si mai mare e ca la sfarsit nu mai speli vase :D

    RăspundețiȘtergere