pe pat de legume stir fry, ca de, ne-am indragostit de ele:)
ia o punga de aripioare, curata-le de varfuri si desfa-le in doua. prajeste-le in ulei foarte incins in wok pana devin foarte crocante la exterior si bine facute in interior. scurge-le de ulei intr-o strecuratoare, timp in care fa un sos din chestiile astea:
de la stanga la dreapta in ordinea numerelor de pe tricou: doua linguri de miere, trei linguri de ulei de susan, o lingura de sos de peste, doua linguri de sos de soia brun/dark, o lingura de otet de orez, trei linguri de sos de chilly. la sfarsit gusta. daca nu esti multumit, mai regleaza dupa gustul tau. cand e gata arunci in apoi in wok aripioarele crocante. la sfarsit trebuie sa arate cam asa:
au iesit crocante dar cu sos, un pic dulci dar si sarate, un pic picante, dar prea putine :))
- uleiul sa fie foooarte incins
- nu aglomera wokul cu prea multa carne. ce se vede in poza au fost prajite in doua transe. dupa prajit, s-au micsorat si le-am pus pe toate la un loc sa se acopere uniform cu sos.
- glazurarea cu sos o faci in ultima clipa, inainte sa le mananci.
- sosurile pot fi gasite in magazine chinezesti(eu le-am luat din dragonul rosu 3, etajul 1 in dreapta scarilor rulante)
astept tura a doua, au fost geniale!!!
RăspundețiȘtergere