ricotta/urda si spanacul sunt facute una pentru alta. ricottta inseamna re-coapt in italiana cu referire la a doua fierbere a zerului din care se obtine urda. spanacul poate sa fie crud sau congelat. varianta de la conserva nu o recomand.
dureaza cam 20 de minute si se face asa:
- fierbe spanacul in apa sarata dupa care scurge-l bine de apa. incinge cuptorul;
- amesteca in proportie 60/40 spanacul cu ricotta.
- scobeste dovlecelul taiat in jumtate, umple-l cu spanacul si ricotta. presara pesmet si orneaza cu un file de anchoa.
- da la cuptor 10-15 minute, pina cand se inmoaie dovlecelul.
am avut alaturi un riesling 2010 sec si bine racit.
Imi place imens combinatia urda-spanac! In varianta nu am incercat, dar suna foarte bine :D
RăspundețiȘtergereÎn ultima vreme e greu de găsit spanac congelat întreg, adică frunze, sau doar l-am căutat eu în locurile nepotrivite? Am găsit numai tocat, nu-i rău neapărat într-o umplutură de tartă sau de dovlecel, as a matter of fact :) dar parcă nu l-aş găti şi pune la vedere într-o farfurie aşa,..mărunt.
RăspundețiȘtergerefaceam dovleceii astia fara spanac, cu feta, ou si mirodenii - acu' trebuie sa incerc si varianta ta. :)
RăspundețiȘtergere@ciusca cred ca asta congelat e pre-fiert si din cauza asta are aspectul de tocat. frunze proaspete congelate, pina acum nu am gasit. pt amestec cu urda merge insa de minune asta pre-fiert.
RăspundețiȘtergere@zana urda + spanac = love :)