joi, 2 decembrie 2010

dovlecei la cuptor umpluti cu spanac si ricotta


ricotta/urda si spanacul sunt facute una pentru alta. ricottta inseamna re-coapt in italiana cu referire la a doua fierbere a zerului  din care se obtine urda.  spanacul poate sa fie crud sau congelat. varianta de la conserva nu o recomand.

dureaza cam 20 de minute si se face asa: 
- fierbe spanacul in apa sarata dupa care scurge-l bine de apa. incinge cuptorul;
- amesteca in proportie 60/40 spanacul cu ricotta. 
- scobeste dovlecelul taiat in jumtate, umple-l cu spanacul si ricotta. presara pesmet si orneaza cu un file de anchoa. 
- da la cuptor 10-15 minute, pina cand se inmoaie dovlecelul. 

am avut alaturi un riesling 2010 sec si bine racit.

4 comentarii:

  1. Imi place imens combinatia urda-spanac! In varianta nu am incercat, dar suna foarte bine :D

    RăspundețiȘtergere
  2. În ultima vreme e greu de găsit spanac congelat întreg, adică frunze, sau doar l-am căutat eu în locurile nepotrivite? Am găsit numai tocat, nu-i rău neapărat într-o umplutură de tartă sau de dovlecel, as a matter of fact :) dar parcă nu l-aş găti şi pune la vedere într-o farfurie aşa,..mărunt.

    RăspundețiȘtergere
  3. faceam dovleceii astia fara spanac, cu feta, ou si mirodenii - acu' trebuie sa incerc si varianta ta. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @ciusca cred ca asta congelat e pre-fiert si din cauza asta are aspectul de tocat. frunze proaspete congelate, pina acum nu am gasit. pt amestec cu urda merge insa de minune asta pre-fiert.

    @zana urda + spanac = love :)

    RăspundețiȘtergere