cea mai grea treaba la povestea asta este alesul carnii de vita. daca a murit incordata sau de batranete, mai bine te apuci sa-ti gatesti cureaua ca ai cam aceleasi sanse sa mananci ceva bun.
fie ai un macelar in care ai incredere si ii ceri o bucata potrivita pentru ce vrei sa faci, fie alegi calea supermarketului unde trebuie sa alegi singur. la supermarket gasesti doua categorii de carne: de import(argentina, noua zeelanda, japonia) care costa cam de la 90 de lei in sus kg sau autohtona cu preturi de la 20 la 40-50 de lei kg. alege categoria pe care ti-o permiti si incepe si experimenteaza pina gasesti calitatea care te satisface. bineinteles ca varianata macelar e cea mai simpla si o recomand.
incinge bine grillul , sareaza si pipereaza carnea , fara sa o dai cu ulei. daca-ti place in sange 2-3 minute pe fiecare parte, medium 3-4 minute, bine facuta 5-6 minute. dupa ce ai luat-o de pe grill imbuneaz-o cu un cubulet de unt.
intre timp caleste rapid intr-o tigaie ceapa verde si ceapa rosie. cand lucesc arunca si o mana de ciuperci peste. potriveste de sare si piper si mai amesteca 2 minute pina e friptura gata.
un pahar de merlot n-ar strica alaturi. pofta mare.
vezi ca la Osho in Primaverii au vita Angus maturata in niste cut-uri absolut geniale, gen Delmonico steak, New York steak, rib eye, T-bone, etc, etc si le vand si pentru acasa (not cheap, though...ca idee, doua steak-uri Delmonico de vreo 700g impreuna au costat vreo 240 de lei)
RăspundețiȘtergeream fost,am mancat de mai multe ori. unele mi-au placut mai mult ca altele.
RăspundețiȘtergereinsa ca si atunci cand caut vinuri bune sub 5 euro, am incercat sa reproduc chestii sofisticate la preturi de macelarie normala. uneori imi iese alteori nu :)
Tu ce macelatie ai recomanda?
RăspundețiȘtergere"macelarie" vroiam sa zic
RăspundețiȘtergereoo, the never ending story of Romanian chewy beef! :)
RăspundețiȘtergere@chilly pe cea mai apropiata. stai de vorba cu macelarul, imprieteneste-te cu el si vei avea numai de castigat. nu exista o macelarie minune :)
RăspundețiȘtergere@zana nu mai sunt asa de negre zilele fripturii de vita romanesti. s-au mai schimbat lucrurile.
RăspundețiȘtergeredap, da' prea putin :)
RăspundețiȘtergereof, eu nu o mai scot la capat cu macelariile :-/
RăspundețiȘtergereeu m-am imprietenit cu un macelar. conducem aceeasi marca de masina si ne destainuim consumurile, reviziile etc. asa ca primesc intotdeauna marfa buna :))
RăspundețiȘtergereFriptura de Vita foarte buna si extrem de gustoasa :D
RăspundețiȘtergere