joi, 4 noiembrie 2010

crap inabusit cu piure de mazare si rosii copte


daca vrei sa faci peste pe gratar fara sa faci fum, plicul de aluminiu e solutia. pregateste pestele cu sare si piper. nu te sfii sa pui sare, pestele chiar are nevoie. fa un plic din folie de aluminiu, pune pestele in plic, stoarce o jumatate de lamaie si inchide plicul astfel incat sa nu curga niciun strop de zeama. 

pune plicul pe gratar cu niste rosii alaturi. pe masura ce pestele se face, plicul se va umfla. intoarce-l si pe partea cealalta. intre timp, da mazarea dintr-o conserva la robot cu un catel de usturoi, sare si cateva linguri de ulei de masline extravirgin.

cam atat. pofta buna.

6 comentarii:

  1. " Cam atit" Mai mult decit de ajuns.

    Nebunie curatä !Crapul este ceva fein.
    La noi incä de abia acuma incepe Sezonul de Crap..
    Incä tare se bucurä papilele dacä faci Crapul in Aluat de Bere si il fritezi....

    Salutäri

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am incercat pana acum friptura "la plic", dar pare a fi de 10 ori mai buna decat supele la plic :)

    RăspundețiȘtergere
  3. traiasca plicul :))

    e bun ca nu faci fum, stii cum e cu pestele pe gratar....

    RăspundețiȘtergere
  4. excelenta asocierea cu piureul de mazare!si eu folosesc en papillote pentru peste, e foarte bun,dar nu in aluminiu ci in hirtie de copt.

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte simplu,pun marginile de sus una peste alta,pliez de vreo 2 ori,rasucesc capetele laterale si le bag dedesubtul continutului.:))

    RăspundețiȘtergere