daca vrei sa faci peste pe gratar fara sa faci fum, plicul de aluminiu e solutia. pregateste pestele cu sare si piper. nu te sfii sa pui sare, pestele chiar are nevoie. fa un plic din folie de aluminiu, pune pestele in plic, stoarce o jumatate de lamaie si inchide plicul astfel incat sa nu curga niciun strop de zeama.
pune plicul pe gratar cu niste rosii alaturi. pe masura ce pestele se face, plicul se va umfla. intoarce-l si pe partea cealalta. intre timp, da mazarea dintr-o conserva la robot cu un catel de usturoi, sare si cateva linguri de ulei de masline extravirgin.
cam atat. pofta buna.
" Cam atit" Mai mult decit de ajuns.
RăspundețiȘtergereNebunie curatä !Crapul este ceva fein.
La noi incä de abia acuma incepe Sezonul de Crap..
Incä tare se bucurä papilele dacä faci Crapul in Aluat de Bere si il fritezi....
Salutäri
N-am incercat pana acum friptura "la plic", dar pare a fi de 10 ori mai buna decat supele la plic :)
RăspundețiȘtergeretraiasca plicul :))
RăspundețiȘtergeree bun ca nu faci fum, stii cum e cu pestele pe gratar....
excelenta asocierea cu piureul de mazare!si eu folosesc en papillote pentru peste, e foarte bun,dar nu in aluminiu ci in hirtie de copt.
RăspundețiȘtergeresi cum sigilezi plicul de hartie?
RăspundețiȘtergerefoarte simplu,pun marginile de sus una peste alta,pliez de vreo 2 ori,rasucesc capetele laterale si le bag dedesubtul continutului.:))
RăspundețiȘtergere