miercuri, 13 octombrie 2010

spanac cu usturoi si ciuperci pe grill


nu stiu cum, dar zilele astea se gaseste spanac proaspat la piata la fel de bun si fraged ca cel de primavara. poti sa il gatesti foarte simplu si rapid asa: 

- spala-l  bine in doua ape, scurge-l si pune-l la calit intr-o tigaie adanca cu putin ulei de masline si sare. caleste-l cam 10 minute, pina se inmoaie frunza. la final adauga 5-6 catei de usturoi zdrobiti si mai caleste 4-5 minute. 

- intre timp pe un grill incins pune cateva ciuperci cu sare timp de 5-6 minute. cand sunt gata  aseaza pe farfurie spanacul si deasupra tranteste ciupercile. alaturi ar fi bine sa ai un pahar de chardonnay. 

pofta buna.

12 comentarii:

  1. Servus Maestre,

    super tare.Nu multe Componente da o Armonie de vis...
    Asa simti Aromele la fiecare Componentä...
    Compliment
    Salut Gourmand

    RăspundețiȘtergere
  2. o alta metoda simpla de facut spanacul (invatata de la un chef cu 2* M) este sa-l oparesti cateva secunde si apoi sa-l transferi imediat intr-un bol cu apa rece si cuburi de gheata, ca sa se fixeze clorofila, dupa care il mai calesti putin (max 1 min) in unt cu niste usturoi si gata :) ah, si one more thing, ar arata perfect daca l-ai aseza cu forma din aia rotunda, metalica, de care tot zic ca-mi iau si eu soon... :))

    RăspundețiȘtergere
  3. @gourmand multumesc de complimente

    @florin nici eu nu am forme de aranjat manacarea :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Methoda lui Florin are Importantä in Gastronomie.
    Pentru Hobbybucätari este nu asa important. Clar , dacä Mincarea aratä fein , este bucuria si mai mare...
    Formele poti sä ti le faci singur. Tai Carton in Fisie , il lipesti in Cerc si il imbraci in Alufolie. Asa am fäcut eu cind mi-a trebuit de exemplu Forma de Lacrima....#
    Nu costä decit un pic de Muncä.....
    Salut

    RăspundețiȘtergere
  5. buna ideea cu cartonul :). cat traiesti inveti.

    RăspundețiȘtergere
  6. io am forme, da' n-am spanac :(

    RăspundețiȘtergere
  7. incearca pe la piata. eu am vazut in trei piete diferite. si e foarte proaspat, nu stiu de unde il aduc.

    RăspundețiȘtergere
  8. poate stii: as vrea sa cumpar o trufa mica pt a aromatiza un ulei,cunosti un loc unde se gasesc in bucuresti? neagra/alba..

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Danuca

    iesi mai bine dacä cumperi direct Ulei der Trufä gata....

    Gourmand

    RăspundețiȘtergere
  10. @danuca magazin nu cunosc care sa vanda.

    iti trimit insa pe mail numarul unui domn care le culege de prin preajma bucurestiului si are de vanzare.

    dar cum a zis si gourmand cel mai simplu e sa-l cumperi de-a gata :))

    RăspundețiȘtergere
  11. aici nu se mai gaseste decat spanac congelat. nici pe departe nu are savoarea celui proaspat. iar combinatia cu ciupercile pe grill mi se pare deosebita. de retinut!

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Zazuza,

    das halte ich für ein Gerücht !!! Ok ist kein saisonales Produkt , dennoch kann man sehr leicht beziehen. Den Frischen meine ich !!

    RăspundețiȘtergere