nu stiu cum, dar zilele astea se gaseste spanac proaspat la piata la fel de bun si fraged ca cel de primavara. poti sa il gatesti foarte simplu si rapid asa:
- spala-l bine in doua ape, scurge-l si pune-l la calit intr-o tigaie adanca cu putin ulei de masline si sare. caleste-l cam 10 minute, pina se inmoaie frunza. la final adauga 5-6 catei de usturoi zdrobiti si mai caleste 4-5 minute.
- intre timp pe un grill incins pune cateva ciuperci cu sare timp de 5-6 minute. cand sunt gata aseaza pe farfurie spanacul si deasupra tranteste ciupercile. alaturi ar fi bine sa ai un pahar de chardonnay.
pofta buna.
Servus Maestre,
RăspundețiȘtergeresuper tare.Nu multe Componente da o Armonie de vis...
Asa simti Aromele la fiecare Componentä...
Compliment
Salut Gourmand
o alta metoda simpla de facut spanacul (invatata de la un chef cu 2* M) este sa-l oparesti cateva secunde si apoi sa-l transferi imediat intr-un bol cu apa rece si cuburi de gheata, ca sa se fixeze clorofila, dupa care il mai calesti putin (max 1 min) in unt cu niste usturoi si gata :) ah, si one more thing, ar arata perfect daca l-ai aseza cu forma din aia rotunda, metalica, de care tot zic ca-mi iau si eu soon... :))
RăspundețiȘtergere@gourmand multumesc de complimente
RăspundețiȘtergere@florin nici eu nu am forme de aranjat manacarea :))
Methoda lui Florin are Importantä in Gastronomie.
RăspundețiȘtergerePentru Hobbybucätari este nu asa important. Clar , dacä Mincarea aratä fein , este bucuria si mai mare...
Formele poti sä ti le faci singur. Tai Carton in Fisie , il lipesti in Cerc si il imbraci in Alufolie. Asa am fäcut eu cind mi-a trebuit de exemplu Forma de Lacrima....#
Nu costä decit un pic de Muncä.....
Salut
buna ideea cu cartonul :). cat traiesti inveti.
RăspundețiȘtergereio am forme, da' n-am spanac :(
RăspundețiȘtergereincearca pe la piata. eu am vazut in trei piete diferite. si e foarte proaspat, nu stiu de unde il aduc.
RăspundețiȘtergerepoate stii: as vrea sa cumpar o trufa mica pt a aromatiza un ulei,cunosti un loc unde se gasesc in bucuresti? neagra/alba..
RăspundețiȘtergere@ Danuca
RăspundețiȘtergereiesi mai bine dacä cumperi direct Ulei der Trufä gata....
Gourmand
@danuca magazin nu cunosc care sa vanda.
RăspundețiȘtergereiti trimit insa pe mail numarul unui domn care le culege de prin preajma bucurestiului si are de vanzare.
dar cum a zis si gourmand cel mai simplu e sa-l cumperi de-a gata :))
aici nu se mai gaseste decat spanac congelat. nici pe departe nu are savoarea celui proaspat. iar combinatia cu ciupercile pe grill mi se pare deosebita. de retinut!
RăspundețiȘtergere@ Zazuza,
RăspundețiȘtergeredas halte ich für ein Gerücht !!! Ok ist kein saisonales Produkt , dennoch kann man sehr leicht beziehen. Den Frischen meine ich !!