marți, 5 octombrie 2010

retsina tsantali

se zvoneste ca vine din antichitate, din perioada in care butoaiele erau izolate cu rasina de brad. istoricii spun ca acest vin nascut accidental era renumit printre marinari. astazi grecii inca produc vin alb sau roze pe care il infuzeaza cu rasina in timpul fermentarii pentru a-i impregna gustul specific. 

nu stiu daca am nimerit un reprezentant de seama al metodei grecesti insa licoarea asta e prosta spre oribila, iar gustul rasinii acopera orice fel de alta aroma. pesemne nu aperciez gustul asta de amar pe care grecii il au aproape - a se vedea uzo. daca vreti sa incercati il gasiti la metro in bulgaria la 16 lei, eu unul m-am lecuit. 

4 comentarii:

  1. p-asta n-am gasit-o la greci, sint altele, vreo 2-3 absolut decente si se pare ca una din ele se gaseste si la noi in metro.

    RăspundețiȘtergere
  2. se poate sa fie mai bune, o sa mai ncerc, insa ca idee m-am prins care-i treaba.

    nici pelinul nici retsina nu pot fi in lista mea de preferinte :)

    RăspundețiȘtergere
  3. ai nimerit-o pe a mai proasta, sorry. malamatina e sefa lor, plus unele variante de la butoi (in taverne), tinute pentru cunoscatori. nici kourtaki, de la metro, nu e rea.

    RăspundețiȘtergere
  4. am retinut. malamatina, malamatina, malamatina, malamatina..... sper sa nu uit cum se cheama :))

    RăspundețiȘtergere