daca bruschetele cu hribi sunt prea simple pentru tine uite ceva mai sofisticat si pe masura de gustos. sa le luam pe rand.
crema de dovleac poate fi si supa si sos si garnitura la paste/orez/fasole datorita texturii sale fine. la 500 de grame de dovleac curatat caleste o ceapa mare cu putin ulei de masline, sare si curry din belsug. cand ceapa s-a inmuiat, adauga dovleacul tocat zaruri, si un pahar de apa. cand dovleacul s-a inmuiat bine, il dai la robot si il potrivesti de sare. daca il vrei mai subtire adauga apa, daca il vrei mai gros, il lasi sa scada mai bine in tigaie.
intre timp, pune de mamaliga. adaugi malai amestecand constant, cum facea bunica. nu uita de sare. cand mamaliga e gata o tragi deoparte si sotezi hribi maruntiti intr-o tigaie cu doua linguri de ulei de masline extravirgin timp de trei minute. rastoarna ciupercile peste mamaliga, adauga patru linguri de tahina si amesteca delicat sa se incorporeze totul uniform. mamaliga se va inchide la culoare de la sosul ciupercilor. nu te speria e normal si foarte gustos :)
intr-o farfurie intinsa pune mamaliga cu ciuperci in mijloc si toarna pe margine crema de dovleac. presara cu seminte de susan proaspat prajite.
iti recomand alaturi un riesling foarte sec. pofta mare.
delicios!desi n-am mancat niciodata dovleac,as incerca...
RăspundețiȘtergerenici in placinta?
RăspundețiȘtergerebun!!! încercaţi ^ - ^
RăspundețiȘtergereSuper tare !!!
RăspundețiȘtergereGourmand
multumesc.
RăspundețiȘtergere