putine orase din europa m-au impresionat mai mult in calatoriile culinare ca girona. stau deavalma restaurante cu trei stele michelin, laolalta cu pub-uri slow food, cu crame haute couture, cu restaurante cu o stea michelin, si hoteluri cu gastronomie fina.
la wine bar-ul divinum atmosfera e prietenoasa si relaxata. deviza lor e sa creeze mancare care sa-ti bucure simturile la preturi de restaurant normal. eu cred ca au reusit. mai jos un meniu de degustare de 25 de euro.
asortimente de sare.
vinul verii 2009 recomandat de ei este verdejo blanco birlocho, care mi s-a parut genial, fix asa cum trebuie sa fie un vin de vara: usor, un pic aromat, un pic sprintar si cu un postgust lung, bine echilibrat.
sardine proaspete cu ulei de maslin extravirgin de la fermele de linga oras.
smochinde cu ficat de gasca si reductie de aceto balsamico.
patatas bravas sau cartofi copti cu praz caramelizat si sos de curry.
gazpacho andaluz cu chives.
friptura de vita cu sos de portocale.
scoici cu lamaie.
platou de branzeturi, majoritatea locale printre care o remarcabila queso de cabra.
si meniul de vinuri la pahar, pus ingenios pe o sticla.
Foarte misto wine barul. Si da, verdejo e pe val, il imping tare de la spate. Am baut si eu vreo 4, 5 cat am fost pe-acolo.
RăspundețiȘtergerese si potriveste ca vin usor de vara.
RăspundețiȘtergerece am remarcat acolo si nu se intampla la noi e faptul ca restaurantul e foarte atent cu calitatea vinurilor pe care le pune pe masa pentru ca au inteles ca o experienta neplacuta se reflecta si asupra carciumii nu numai asupra producatorului. practic se intampla de multe ori sa alegi restaurantul dupa vin, nu numai dupa mancare.
in meniul din ultima poza sunt preturile per pahar sau per sticla? :)
RăspundețiȘtergerela sticla. nu e genul "ala" de restaurant :))
RăspundețiȘtergereHallo Maestre,
RăspundețiȘtergeresuper feine Mincäruri....Bucätärie ca lumea...
Salut Gourmand
asa e. tare mi-a pacut.
RăspundețiȘtergere