sâmbătă, 2 octombrie 2010
bruschette cu hribi si salata
hribi/porcini sunt printre cele mai gustoase ciuperci. sunt cele mai apropiate la gust de trufe si romania e mare producatoare de astfel de ciuperci. majoritatea pleaca la export in italia. eu am gasit o caserola la auchan la pretul de 20 de lei. poti sa le faci asa:
taie hribi cat un catel de usturoi si caleste-i 2-3 minute intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline extravirgin. pe final adauga sare si 2-3 catei de usturoi taiati cat de marunt si mai caleste-le un minut. pt finish am folosit putin ulei cu aroma de trufe(de la salsamenteria) dar nu e obligatoriu. trage ciupercile deoparte si perpeleste in aceeasi tigaie si 2-3 felii de paine.
separat fa o salata din rosii, salata verde, avocado, hribi stropita din belsug cu un dressing simplu (3 parti ulei de masline extravigin, 1 parte aceto balsamico, sare, piper).
pofta buna.
Etichete:
retete
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
au si la Carrefour, cam la acelasi pret :)
RăspundețiȘtergeresalsamenteria mai exista? s-au mutat in alta parte cumva?
RăspundețiȘtergerecind ma gindesc ce mai culegeam hribi in copilarie,cresteau sub tufele de trandafiri din curte,mereu mi-au placut!
RăspundețiȘtergere@florin e bine de stiut. eu nu prea le-am vazut crude, mai mult la pungi, deshidratate.
RăspundețiȘtergere@dan salsamenteria e in curs de a redeschide 300 de metri mai la vale spre mega image dar pe partea cealalta. au pus bannere. eu uleiul il luasem mai demult.
@alison esti norocoasa. la mine in baragan nu cresteau decat d-astea normale, nuami dupa ploaie. dar nu erau asa gustoase ca hribi.
Am incercat deja reteta, a iesit bine numai ca, am folosit hribi proaspeti de la piata si i-am tinut mai mult in tigaie.
RăspundețiȘtergereHribii,carnosi,dulci amarui,cu gust de padure,
RăspundețiȘtergerefrunze,muschi, coaja de fag si stejar,sunt
alaturi de galbiori,prferatii mei.
Gatiti asa ,simplu,ne destainuie adevarata lor
poveste.
In copilarie mergem cu ai mei, in padure.Punem
cortul si 2-3 zile culegeam ciuperci.
Ajunsi acasa,camara se umplea de borcane cu ciuperci ,zacusca cu ciuperci si sfori cu ciuperci uscate,din care mama facea
iarna o ciorba minunata.
@marcel si eu tot proaspeti am folosit :), uscati nu am folosit inca niciodata.
RăspundețiȘtergere@lia la mine in baragan nu cresteau decat salcami :))
RăspundețiȘtergereRestaurant si Magazin Salsamenteria
RăspundețiȘtergereAdresa: Bdul Pipera nr.55 (fost sos. Pipera-Tunari)
vis a vis de Biserica, Pipera
http://salsamenteria.ro