marți, 14 septembrie 2010
pasta carbonara
simple dar foarte gustoase. in italia in 90% din cazuri vei primi spaghete si rar fetucine sau rigatoni, insa mie imi plac cu fetucine cu ou (barilla).
se fac cam asa:
- pastele le pui in apa fiarta sarata cat scrie pe cutie.
- calesti in putin unt pancetta/kaizer/bacon traiata feliute mici. cu pancetta iese cel mai bine.
- dupa 4-5 minute pune 2 catei de usturoi striviti si mai lasa 2 minute dupa care pune pastele bine scurse de apa si amesteca-le bine in tigaie.
- cand sunt gata stinge focul si pune in tigaie 3 galbenusuri de ou batute bine cu 150 de grame de smanatana de gatit.
serveste-le cu parmezan proaspat ras pe deasupra si un pahar de vin alb sec sau un frizzante.
Etichete:
retete
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
delicioase!chiar eram curioasa daca le faci cu ou,multe retete omit asta,iar eu stiam ca asta este specific lor,amestecul de ou cu smintina.:)
RăspundețiȘtergereda, ideea e ca oul sa se faca de la caldura pastelor fara sa le "gatesti" efectiv.
RăspundețiȘtergerese va simti in sos ca atunci cand faci oua prajite si ramane galbenusul moale. de fapt in asta consta toata smecheria. daca il pui in tigaie cand inca e pe foc se coaguleaza si sosul nu va mai fi la fel de cremos.
da' piperu'? unde e piperu'? :)
RăspundețiȘtergerela mine e fara piper, doar cu usturoi. dar stii cum e, cate bordeie atatea obiceie..... :)
RăspundețiȘtergereoricum ar fi, cu smantana, fara smantana
RăspundețiȘtergere(cica nu apare asa ceva in retetele traditionale
de alla carbonara), cu piper sau nu...
pastele tale arata foarte bine!
multumesc. eu am auzit doua legende. una cum ca un bucatar italian a publicat intr-o carte de bucate pe la sfarsitul secolului 19 si una cum ca ca pastele astea au fost inventate de nevoie in timpul celui de-al doilea razboi mondial cand soldatii americani au venit cu provizii de sunca si smantana care trebuiau folosite cumva.
RăspundețiȘtergerecred ca nici ei nu stiu care e adevarul :))
pai de-aia intrebam si eu de piper :)
RăspundețiȘtergere