luni, 23 august 2010

creier de porc cu gem de fructe padure si aceto balsamico


simplu dar extravagant. combinatia e geniala si se apropie foarte mult de finetea ficatului de gasca (la o zecime de pret).

creierul de porc proaspat de la macelar il speli in apa cu cateva cuburi de gheata si ii cureti membrana fara sa-l zdrobesti. apoi il frigi cu sare pe grill/tigaie/tabla pe care in prealabil pui hartie pergament. cand e gata, pune alaturi gem de fructe de padure si cativa stropi de aceto balsamico. 

la fel ca in cazul ficatului de gasca e recomandat un vin alb, preferabil dulce. 

9 comentarii:

  1. Mincare superlativä,

    Si dacä ne gindim cä Creierul este singurul Organ sau Component al Animalului care nu primeste nici o Boalä, atuncia putem sä-i däm cit mai des cu asa bunätate. Sau nu ???

    Servus
    Gourmand

    RăspundețiȘtergere
  2. unde mai pui ca in romania organele sunt mult mai ieftine decat carnea, spre norocul nostru :)

    RăspundețiȘtergere
  3. o combinatie absoluta,cred ca ai facuit furori cu ea!
    pt. gourmand:sunt inclusiv paraziti ce se cuibaresc in creier!nu ca asta ar fi o problema,cel cumparat e controlat(sau macar asa speram!:))

    RăspundețiȘtergere
  4. e un "i"in plus pe acolo,aruncati-l!:)

    RăspundețiȘtergere
  5. va sa zica, a capatat culoarea asta asa frumoasa doar de la gratat - super! si hartia aia de pergament nu pateste nimic pe gratar?

    RăspundețiȘtergere
  6. hartia a devenit bej-maro, insa a rezistat sa ridic totul de pe gril doar tinand de hartie. cred ca e special facuta sa reziste la temp.

    pe masura ce se frige, din creier se lasa un oarece suc/grasime care a dat practic culoarea finala.

    RăspundețiȘtergere
  7. e pargament sau hartie pentru copt? ca e o mica diferenta - pergamentul e usor cerat - de-aia ma miram ca rezista pe foc :)

    RăspundețiȘtergere
  8. habar n-am :))) o fi hartie. care e diferenta?

    e mai buna hartia de copt?

    RăspundețiȘtergere