miercuri, 9 iunie 2010
gazpacho de vara
noptile de vara se potrivesc cu gazpacho rece.
intr-un robot de bucatarie pune 4 rosii mari (reci de la frigider), bine coapte, fara pielite si seminte. mai pune 2 felii de paine uscata taiata cuburi, o jumatate de cana de supa de pui/apa, 3 lingurite de otet de vin rosu, 3 lingurite de ulei de masline extravirgin, 3 catei de usturoi, zeama de la o jumatate de lamaie, sare si piper dupa gust. da la frigider pina faci crutoanele.
fa crutoane proaspete si stropeste-le cu putin ulei de masline. taie un castravete rece fasii marunte.
cu cat e mai rece, cu atat e mai buna si mai racoritoare.
merge cu un pahar de prosecco zglobiu.
Etichete:
retete
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
este la modä varianta asta..
RăspundețiȘtergereVarianta originalä ( dupä pärerea mea de neegalat)
se face asa: ceapä verde, castraveti, ardei ( toate culorile)ridichi, rosii, pätrunjel si busuioc ( proaspät , tocat)usturoi, täiate toate märunt se amestecä cu Bulion de Rosii.
Se face un Buillon de Legume ( merge si Apä caldä cu praf de Legume) si se pune peste. Cu Ulei de Mäsline ( extra vergine si nu putin ) si otet de Balsamico ( alb) se completeazä. Sare si piper se spune incä...
Se bagä la rece tare si intre timp se unge felii de piine albä cu ulei si cu usturoi si se coc un pic la cuptor..si se fac Crostini..
trebuie sä fie ca o supä cu mult legume...
suna tare bine ce zici. o sa incerc.
RăspundețiȘtergeresi eu am simtit lipsa busuiocului, insa in seara respectiva nu aveam .
cum adica rosii fara seminte - hai, cu pielita aia o decojesc eu..dar semintele cum sa le scot?
RăspundețiȘtergeretaie rosia in 4 si de obicei curg ele singure. daca nu, le scoti cu manutza :)
RăspundețiȘtergerecu reteta asta, nici nu mai ai nevoie de aer conditionat... maninci si sanatos, faci si economii.. buna metodade a supravietui crizei
RăspundețiȘtergerecaldura ne omoara vara. iti cam taie cheful de gatit si creste cheful de terasa :))
RăspundețiȘtergerecorect, iar asta-i doar inceputul infernului.
RăspundețiȘtergerecat despre supa, tre' sa fie tare racoritoare
si aromata, n-am incercat niciodata pan-acum,
dar va pica tocmai bine pe vipie.
tu ai spus-o :))
RăspundețiȘtergere