miercuri, 9 iunie 2010

gazpacho de vara


noptile de vara se potrivesc cu gazpacho rece. 

intr-un robot de bucatarie pune 4 rosii mari (reci de la frigider), bine coapte, fara pielite si seminte. mai pune 2 felii de paine uscata taiata cuburi, o jumatate de cana de supa de pui/apa, 3 lingurite de otet de vin rosu, 3 lingurite de ulei de masline extravirgin, 3 catei de usturoi, zeama de la o jumatate de lamaie, sare si piper dupa gust. da la frigider pina faci crutoanele.

fa crutoane proaspete si stropeste-le cu putin ulei de masline. taie un castravete rece fasii marunte.

cu cat e mai rece, cu atat e mai buna si mai racoritoare.

merge cu un pahar de prosecco zglobiu.

8 comentarii:

  1. este la modä varianta asta..
    Varianta originalä ( dupä pärerea mea de neegalat)
    se face asa: ceapä verde, castraveti, ardei ( toate culorile)ridichi, rosii, pätrunjel si busuioc ( proaspät , tocat)usturoi, täiate toate märunt se amestecä cu Bulion de Rosii.
    Se face un Buillon de Legume ( merge si Apä caldä cu praf de Legume) si se pune peste. Cu Ulei de Mäsline ( extra vergine si nu putin ) si otet de Balsamico ( alb) se completeazä. Sare si piper se spune incä...

    Se bagä la rece tare si intre timp se unge felii de piine albä cu ulei si cu usturoi si se coc un pic la cuptor..si se fac Crostini..
    trebuie sä fie ca o supä cu mult legume...

    RăspundețiȘtergere
  2. suna tare bine ce zici. o sa incerc.

    si eu am simtit lipsa busuiocului, insa in seara respectiva nu aveam .

    RăspundețiȘtergere
  3. cum adica rosii fara seminte - hai, cu pielita aia o decojesc eu..dar semintele cum sa le scot?

    RăspundețiȘtergere
  4. taie rosia in 4 si de obicei curg ele singure. daca nu, le scoti cu manutza :)

    RăspundețiȘtergere
  5. cu reteta asta, nici nu mai ai nevoie de aer conditionat... maninci si sanatos, faci si economii.. buna metodade a supravietui crizei

    RăspundețiȘtergere
  6. caldura ne omoara vara. iti cam taie cheful de gatit si creste cheful de terasa :))

    RăspundețiȘtergere
  7. corect, iar asta-i doar inceputul infernului.
    cat despre supa, tre' sa fie tare racoritoare
    si aromata, n-am incercat niciodata pan-acum,
    dar va pica tocmai bine pe vipie.

    RăspundețiȘtergere