foarte simplu dar atat de bun. asa e bucataria mediteraneeana. probabil de aia place atat de mult. totul dureaza cam 20 de minute.
pentru 2 portii fierbe 6-7 cartofi noi si mici cu tot cu coaja. cand s-au fiert ii tai in 4 si ii calesti putin intr-o tigaie cu ulei si 2-3 catei de usturoi tocati felii. scote pe o farfurie intinsa.
in aceeasi tigaie mai pune un strop de ulei, inca 2-3 catei de usturoi si o mana de patrunjel tocat. ai grija patrunjelul in ulei incins face urat. pune peste repede si 20 de cozi de creveti decorticati deja. caleste 2 minute, nu mai mult. scoate-i pe farfurie.
separat fa un sos din 200 de grame de iaurt, patrunjel, 3-4 catei de usturoi, 2 linguri de ulei de masline extravirgin si sare.
alaturi e bine sa ai un sauvignon blanc bine racit.
diseara stiu ce vreau sa mananc :))
ca bine zici! mai c-as face si eu... dar chiar e nevoie de sosul cu iaurt?
RăspundețiȘtergeree optional :)
RăspundețiȘtergeredar mie-mi place asa mult usturoiul ca nu scap nicio ocazie sa mananc cat mai mult :)
daca ai si un frizzante esti aranjat...
de painea aia cu usturoi, de pe marginea farfuriei, vad ca nu zici nimic :)
RăspundețiȘtergeream uitat, bata-ma sa ma bata norocul :))
RăspundețiȘtergeredupa ce arunci creveti in farfurie, pune cateva felii de paine in tigaie sa se rumeneasca putin cu uleiul si usturoiul ce-a ramas in tigaie.
bine, esti iertat :))
RăspundețiȘtergereuffff, am scapat :)
RăspundețiȘtergere